A Babeş–Bolyai Tudományegyetem magyar tagozata első alkalommal a budapesti Educatio kiállításon

Frissítve: 2013/01/24

A külföldi egyetemek rangsorában helyet foglaló intézmény két napon keresztül tájékoztatta az érdeklődőket a felvételivel kapcsolatos információkról, oktatási kínálatról, kolozsvári egyetemista életről.

 

Első alkalommal vett részt a Babeş–Bolyai Tudományegyetem magyar tagozata a 2013. január 18–19-én Budapesten megszervezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A külföldi egyetemek rangsorában helyet foglaló intézmény két napon keresztül tájékoztatta az érdeklődőket a felvételivel kapcsolatos információkról, oktatási kínálatról, kolozsvári egyetemista életről.

A Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar jóvoltából egy 15 fős csapat képviselte egyetemünket a 13. alkalommal megszervezett rendezvényen, ahova hozzávetőlegesen 26 ezren látogattak el. A két nap alatt több száz érdeklődő fordult meg a Babeş-Bolyai Tudományegyetem standjánál. A leggyakrabban felvételi követelményekről, tandíjas és tandíjmentes helyekről, kollégiumokról érdeklődtek a Budapestről és számos más magyarországi városból érkező látogatók.

A BBTE magyar tagozata jelenleg mintegy  76 szakon szervez felvételit. Az egyetem 21 karából 15-ön folyik magyar nyelvű oktatás is, két kar pedig teljesen magyar nyelvű. Mintegy 500 magyarul oktató szakember vesz részt az oktatásban és több mint 6000 hallgató magyarul tanul.

Az immáron hagyománnyá vált kiállításon végzős hallgatók, középiskolás diákok, tanárok, szülők személyesen találkozhattak számos magyarországi és határon túli egyetem, főiskola képviselőivel, jelenlegi tanulóival. A 84 felsőoktatási intézmény képviselőitől (125 kiállító volt összesen) lehetett érdeklődni szakokról, képzésekről, ponthatárokról, karriertávlatokról. Az egyetemi kínálat mellett különböző nyelviskolák és egyéb, oktatással kapcsolatos szervezet képviseltette magát. A rendezvény érdekessége, hogy felvételivel kapcsolatos gyakorlati információk, pályaválasztási döntések kapcsán lehetett tájékoztató előadásokat hallgatni.

Létrehozva: 2013/01/24

+