Ősszel még lehet jelentkezni alapképzésre és a vállalati partnerségben működő mesteri képzésekre

Frissítve: 2019/09/09

Sikeresen zárult a kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának 2019. júliusi felvételi időszaka. Az intézmény magyar tagozatos alap- és mesterképzéseire összesen 288 diák jutott be, közülük 211-en államilag támogatott helyekre. A 2019-es szeptemberi felvételin további ingyenes és tandíjas mesterképzéses helyek, valamint 4 ingyenes hely vidéki középiskolák végzetteinek és 27 fizetéses alapképzéses hely várja a közgazdász szakma iránt érdeklődőket.

A 2019-es júliusi felvételi időszakban összesen 288 diák felvételizett sikeresen a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet által meghirdetett 4 alapképzés és 3 mesterképzés programra, 211 államilag támogatott és 77 tandíjas helyre. Az előző évekhez viszonyítva az intézet államilag támogatott helyeinek száma nem csökkent, a mesteri képzésben pedig még növekedett is.

Így az őszi felvételin még további ingyenes és tandíjas helyek  várják a mesteri képzésre jelentkezőket. Alapképzésen még 4 ingyenes hely vidéki középiskolák végzetteinek és 27 fizetéses hely pályázható az őszi felvételin a Gazdasági informatikaMenedzsment, Marketing, valamint Pénzügy és Bank nappali szakirányokon. További tandíjas helyek állnak rendelkezésre a Menedzsment távoktatásos képzési formán.

Az intézet mesteri képzései idén is vállalati partnerségben indulnak, ami három lényeges pontot jelent az oktatás megszervezésével kapcsolatban. Egyrészt a partnervállalatok fizetett részmunkaidős állásokat és gyakornoki programokat ajánlanak fel kolozsvári munkavégzéssel, melyre azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik a magyar intézet valamely mesteri képzésére felvételt nyertek. A részmunkaidős állások meghirdetésére a júliusi és szeptemberi felvételit követően folyamatosan kerül sor. Emellett a mesterisek órarendje délutánra van ütemezve, ami lehetőséget biztosít az órákon való részvételre azok számára is, akik vállalatoknál dolgoznak. Ugyanakkor a vállalatok az oktatási folyamatba is bekapcsolódnak, projektmunkákon és szemináriumi feladatokon keresztül járulnak hozzá a gyakorlatorientált képzéshez.

A szeptemberi felvételi időszakban a következő alapképzéses helyek állnak rendelkezésre a gazdasági pályát választó jelentkezők számára:

vállalati partnerségben meghirdetett mesterképzéseken a következő helyekre lehet jelentkezni az őszi felvételin:

Részletes információ a felvételi folyamatról elérhető itt: alapképzés és mesterképzés.

Létrehozva: 2019/09/09

+