Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Gazdasági eszközök és befektetések a környezetvédelemben

2018. január 16-án, 14.00-15.30 óra között, a Projekmenedzsment tantárgy keretében meghívottunk lesz Soós Réka környezetközgazdász, a Green Partners cég alapítója és ügyvezetője. Soós Réka 16 éve környezetvédelmi szakértőként dolgozik, feladatkörébe tartozik a befektetések gazdasági elemzése, a környezetvédelmi szolgáltatások árazása és a gazdasági eszközök elemzése és bevezetése. Az előadásra a 036-os teremben kerül sor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2018. január 16-án, 14.00-15.30 óra között, a Projekmenedzsment tantárgy keretében meghívottunk lesz Soós Réka környezetközgazdász, a Green Partners cég alapítója és ügyvezetője. Soós Réka 16 éve környezetvédelmi szakértőként dolgozik a 2001-ben alapított kolozsvári székhelyű cégnél, feladatkörébe tartozik a befektetések gazdasági elemzése, a környezetvédelmi szolgáltatások árazása és a gazdasági eszközök elemzése és bevezetése.

Előadásában bemutatja a környezetvédelmi tanácsadói szolgáltatások helyzetét Romániában és a nemzetközi piacon, kitérve a Green Partners cég tevékenységére, majd a környezetgazdaságtan alapfogalmainak áttekintése után beszél a környezetvédelmi projektek gazdasági vonatkozásairól és a környezetvédelemben alkalmazott gazdasági eszközökről (környezetvédelmi adók, címkézés, széndioxid kibocsátás egységekkel való kereskedelem). Előadását egy esettanulmánnyal zárja, amelyben az EU-s alapokból finanszírozott hulladékgazdálkodási fejlesztési projektek tervezési szakaszában végzett gazdasági elemzés módszertanát ismerteti.

Az előadásra a 036-os teremben kerül sor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro