Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Győzelem és továbbjutás a PRMIA Risk Management esetverseny kanadai globális döntőjébe

2019. február 8-án az intézetünk hallgatóiból álló Synergy csapat szerezte meg a PRMIA Risk Management esettanulmány-verseny regionális döntőjének első helyét. A budapesti döntőben elért győzelem azt is jelenti, hogy a régióból a kolozsvári csapat jutott tovább a verseny nemzetközi döntőjébe, melynek a kanadai Montréal városa ad majd otthont március végén. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez és sok sikert kívánunk a nemzetközi dontőhöz!

2019. február 8-án a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetének hallgatóiból álló Synergy csapat szerezte meg a PRMIA Risk Management esettanulmány-verseny regionális döntőjének első helyét. A budapesti döntőben elért győzelem azt is jelenti, hogy a régióból a kolozsvári csapat jutott tovább a verseny nemzetközi döntőjébe, melynek a kanadai Montréal városa ad majd otthont március végén.

A versenyen résztvevő diákoknak három hét állt rendelkezésükre, hogy egy kétszintes online fordulót teljesítsenek, melynek során kockázatkezelési, előrejelzési és pénzügyi modellezési feladatokkal kellett dolgozniuk. A legjobban teljesítő csapatok meghívást nyertek a budapesti regionális döntőbe, melynek a Magyar Nemzeti Bank adott otthont.

A budapesti döntőben diadalmaskodó kolozsvári csapat tagjai: Costiniuc Norbert-Dániel (Pénzügy és bank szakirány, III. év), Deák Levente (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri II. év), Domahidi Kriszta (Vállalati pénzügyi menedzsment, mesteri I. év), Juhász Patrik (Vállalati pénzügyi menedzsment, II. év).

A dobogó második és harmadik fokára a Budapesti Corvinus Egyetem egy-egy csapata állhatott fel.

Köszönjük dr. Nagy Bálint Zsolt és Benedek Botond tanároknak a kiváló szakmai felkészítést! Gratulálunk diákjainknak az elért nagyszerű eredményhez és sok sikert kívánunk a nemzetközi megmérettetéshez!

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro