Hat dobogós helyezést szereztek hallgatóink a pisai nemzetközi üzleti versenyen

Frissítve: 2016/12/05

2016. november 17-18. között az olaszországi Pisában került megrendezésre a Sant’Anna Business Game döntője, amelyen 16 ország és 3 kontinens összesen 60 tehetséges egyetemi hallgatója mérhette össze üzleti tudását. Az intézetünket képviselő két hallgató összesen hat díjat szerzett a verseny próbáin, Dibernardo Attila pedig összesítésben a kiváló 5. helyezést szerezte meg. Gratulálunk!

2016. november 17-18. között az olaszországi Pisában került megrendezésre a Sant’Anna Business Game döntője, amelyen 16 ország és 3 kontinens összesen 60 tehetséges egyetemi hallgatója mérhette össze tudását. Az intézetünket képviselő két hallgató összesen hat díjat szerzett a verseny próbáin, Dibernardo Attila pedig összesítésben a kiváló 5. helyezést szerezte meg.

A versenyhétvége alatt a csapatoknak összesen öt próbát kellett teljesíteniük, az öt főszponzor által összeállított kihívásokon, amelyek a következők voltak: Microsoft, Enel, General Electric (GE), Benetti és Ericsson.

A Microsoft által szolgáltatott első próba selejtezője online módon zajlott, a döntőbe jutott hat csapat pedig a szakmai zsűri előtt is prezentálhatott. A további négy próbát a helyszínen kellett megoldani két és fél, illetve három óra alatt és azt követően bemutatni a megfelelő vállalat által biztosított szakmai zsűrinek. A próbákhoz minden alkalommal egy új, kevert tagokból álló csapatot sorsoltak ki. Ezeken az eseményeken a versenyzők 5 fős csapatokat alkottak.

A kolozsvári csapatot a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudomány Karának magyar tagozatos hallgatói alkották: Dibernardo Attila (Vállalkozásmenedzsment, mesteri I. év) és Szabó László (Vállalkozásmenedzsment, mesteri I. év). A két diákunk összesen hat díjat szerzett a versenyen.

Szabó László az Enel próbán a győztes csapat tagja volt, míg a Microsoft és a GE próbáján két harmadik helyet is szerzett.

Dibernardo Attila az Ericsson és a GE próbán csapatával első helyezést ért el, a Benetti próbáján pedig második helyet szerzett, így összesítésben a kiváló ötödik helyet szerezte meg.

Ezúton is gratulálunk diákjainknak a kitűnő eredményekért!

 

Létrehozva: 2016/12/05

+