Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Intézetünk mesteris hallgatója az X-Culture verseny döntőjében Miamiban

2017. július 15-20 között került sor az X-Culture nemzetközi üzleti verseny döntő fordulójára Miamiban, melyen a több mint 4700 résztvevővel zajló selejtező forduló eredményei alapján intézetünk első éves, Vállalkozásmenedzsment mesteris hallgatója, Varga Manuela Axa is részt vehetett a továbbjutó 150 diákkal együtt.

2017. július 15-20 között került sor az X-Culture nemzetközi üzleti verseny döntő fordulójára Miamiban, melyen a több mint 4700 résztvevővel zajló selejtező forduló eredményei alapján intézetünk első éves, Vállalkozásmenedzsment mesteris hallgatója, Varga Manuela Axa is részt vehetett a továbbjutó 150 diákkal együtt.

A “The X-Culture Global Symposium 2017 Miami” elnevezésű rendezvényre idén a Johnson & Wales University kampuszán került sor. A  döntőbe jutott egyetemi hallgatók 20 csapatot alkotva versenyeztek a helyszíni fordulón, 43 különböző ország képviseletében. A verseny döntő fordulóján intézetünk hallgatója olaszországi, kolumbiai, amerikai, svéd és kínai diákokkal dolgozott egy csapatban.

A csapatoknak a versenyt megelőzően 3 hét állt a rendelkezésükre az esettanulmány kidolgozására, melynek témáját a Hard Rock International/Seminole Gaming vállalat szolgáltatta, melyen belül a csapatoknak lehetőségük volt témát választani. Intézetünk hallgatójának csapata a Humánerőforrás-menedzsment, Marketing és Hajózási-csomag (cruise challenge) esetek kidolgozása közül ez utóbbi mellett döntött. Az eset középpontjában a játszék és a kaszinózás állt, amely a vállalat core üzleti tevékenységét és legfőbb jövedelmi forrását képezi. Ennek keretében a csapatnak egy olyan stratégiát kellett kidolgoznia, mely által a Hard Rock Seminole Gaming kaszinóiba vonzzák a Floridába hajóval érkező turistákat.

Az 5 napos program számos szakmai előadást is tartalmazott. A verseny az esettanulmány témáját adó vállalat vezetőjének (Victor Tiffany, senior vice president, Seminole Gaming) előadásával kezdődött, melyet számos szakmai előadás követett. A résztvevő diákoknak lehetőségük adódott találkozni azon vállalatok top menedzsmentjével, akik támogatták a Globális Szimpóziumot (pl.: Hard Rock Casino and Hotel képviselői, Port of Miami képviselője, Miami International Airport képviselője).

A versenyző csapatok a különböző esetekre felépített stratégiákat a konferencia utolsó előtti napján mutatták be a vállalat képviselőiből és tanárokból alkotott zsűri előtt. A 3 kategóriában versenyző diákok külön zsűrinek mutattak be, intézetünk hallgatója 6 másik nemzetközi csapattal vetélkedett együtt a Cruise-csomag kategóriában. Az eredményhirdetésre az utolsó estén, a Gála vacsorán került sor, ahol mindhárom kategóriában kihirdették a győztes csapatot.

Manuela elmondása szerint a verseny egy egyedülálló lehetőséget biztosít mindazoknak, akik szeretnék magukat nemzetközi szintéren is kipróbálni.

A rendezvény hivatalos beszámolója az alábbi linken olvasható: http://x-culture.org/x-culture-global-symposium-post-event-reflections/

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro