Intézetünk mesteris hallgatója továbbjutott az X-Culture verseny miami döntőjére

Frissítve: 2017/05/03

Intézetünk első éves, Vállalkozásmenedzsment szakirányos mesteris hallgatója, Varga Manuela Axa a selejtező fordulóban nyújtott eredményei alapján továbbjutott az X-Culture nemzetközi üzleti verseny döntő fordulójára, melyre 2017. július 15-20 között Miamiban kerül sor a Johnson & Wales University székhelyén. Ezúton is sok sikert kívánunk Manuelának!

Intézetünk első éves, Vállalkozásmenedzsment szakirányos mesteris hallgatója, Varga Manuela Axa a selejtező fordulóban nyújtott eredményei alapján továbbjutott az X-Culture nemzetközi üzleti verseny döntő fordulójára, melyre 2017. július 15-20 között Miamiban kerül sor a Johnson & Wales University székhelyén.

A verseny 2017-es fordulóján összesen több mint 4700 egyetemi hallgató 900-nál is több csapatot alkotva versenyzett, összesen 125 egyetem és 40 különböző ország képviseletében. Az első fordulóban a versenyző egyetemisták feladata egy növekedési stratégia kidolgozása volt az indiai Sacona vállalat számára, amely az elektronikus játék- és szórakoztatóipar számára gyárt különböző termékeket. A verseny selejtező fordulóján a Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét képviselő hallgató olaszországi, kenyai és egyesült államokbeli diákokkal dolgozott egy csapatban. A növekedési stratégia kidolgozására a versenyzőknek összesen 8 hét állt rendelkezésére, ami alatt különböző online kommunikációs eszközök segítségével tartották egymással a kapcsolatot és minden hét munkáját követően kiértékelték a csapattársak teljesítményét.

A selejtező forduló teljesítménye alapján összesen 400 hallgató jelentkezett a verseny döntőjére, akik közül a szervezők végül 150 hallgatót válogattak be, köztük Varga Manuela Axát is, intézetünk mesteris hallgatóját. A hallgató felkészítő tanára dr. Kerekes Kinga, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának docense.

A 150 döntőbe jutott egyetemi hallgatót a szervezők újabb vegyes csapatokba rendezik, amelyek 2017. június 15. és július 15. között egy újabb esettanulmányon fognak dolgozni, melynek témáját a Hard Rock International vállalat szolgáltatja. 2017. július 15-20. között a versenyzők a „The X-Culture Global Symposium 2017 Miami” rendezvény keretén belül prezentálják megoldásaikat a vállalat képviselőiből és más gyakorló szakemberekből álló zsűri előtt.

További információk a versenyről a következő linken érhetők el: http://x-culture.org/

Ezúton is sok sikert kívánunk Manuelának a X-Culture verseny döntőjéhez Miamiban!

Létrehozva: 2017/05/03

+