Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Intézetünk társszervezésében kerül sor az első erdélyi adatvizualizációs mini-konferenciára

2019. január 18-án, délelőtt intézményünk és a Székelydata közös szervezésében kerül sor az első erdélyi adatvizualizációs mini-konferenciára. Az eseményen bemutatásra kerülnek a Csala Dénes (a Lancaster University adjunktusa, intézményünk társult oktatója) vezetésével elindított Business Intelligence kurzus hallgatói projektjei, díjazott pályamunkák az első erdélyi adatvizualizációs versenyről, valamint más adatvizualizációs szakemberek is felszólalnak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2019. január 18-án intézményünk és a Székelydata közös szervezésében kerül sor az első erdélyi adatvizualizációs mini-konferenciára. Az eseményen a Csala Dénes (a Lancaster University adjunktusa, intézményünk társult oktatója) vezetésével tavaly elindított Business Intelligence kurzus hallgatói mutatják be féléves projektjeiket. A konferencián emellett a nagysikerű, első erdélyi adatvizualizációs verseny nyertesei közül többen is ismertetik pályamunkáikat, valamint más adatvizualizációs szakemberek is felszólalnak.

A konferencia résztvevői a diákok projektjeinek bemutatása mellett előadásokat hallhatnak a legnagyobb erdélyi hír- és médiaportálok újságíróitól, tartalom-menedzsereitől, valamint vezető erdélyi adattudósokat és társdalomkutatókat is megszólaltatunk, természetesen több vezető erdélyi vállalat adatszakemberei mellett. A rendezvény célja egy párbeszédet elindítani az adatalapú gazdaság megvalósíthatóságáról Erdélyben.

Részletes program és meghívottak az esemény Facebook oldalán: 

https://www.facebook.com/events/339352403284662/

A konferencia időpontja: 2019. január 18., péntek, 8:00-14:00

Helyszín: BBTE, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, 102-es terem

Előzetes program:

  • 8:00 – résztvevők érkezése, kávészünet
  • 8:30-10:00 – Szakmai előadások
  • 10:15-11:30 – Diákok és kutatók projektjeinek bemutatása
  • 11:30-13:00 – Szakmai előadások
  • 13:00-14:00 – Ebéd, kötetlen beszélgetés
Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro