Itt a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének hetedik évada!

Frissítve: 2015/01/09

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület idén is megszervezi a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. Várjuk olyan háromfős, középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezését 2015. január 19-ig, akik egy izgalmas verseny keretében szeretnének tapasztalatra szert tenni a üzleti élet területén.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében, 2015. március 6-8. között, hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Az Esettanulmány Napok keretén belül kiemelt helyet kap a már múlttal rendelkező Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny. Célunk a közgazdász szakma rejtélyeibe betekintést nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek érdekében egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével építettük fel a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A verseny alatt a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket egy esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják.

Az előző évekhez hasonlóan a hagyományosan Kolozsváron megszervezett verseny képezi a döntő szakaszt, amelyet két online forduló előz meg. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy komplexebb vállalati szituáció megoldását feltételezi. A fordulókat úgy építettük fel, hogy felkészítsék a diákokat a döntőben sorra kerülő eset megoldására.

A versenyre 3 fős középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezhetnek 2015. január 19-ig az alábbi linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével: REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP.

A döntőben a két online forduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapatok vesznek részt. A döntőben dobogós helyezést elérő csapatok tagjai, a díjazás mellett, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karra történő felvételi esetén plusz pontokat kapnak az érettségi átlagukhoz.

A verseny részletes leírása ITT elérhető.

Várjuk a csapatok jelentkezését!

Létrehozva: 2015/01/09

+