Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Jó szereplés a Norwegian School of Economics esettanulmány-versenyén

Jól szerepeltek hallgatóink az NHH International Case Competition 2018 nemzetközi esettanulmány-versenyen Norvégiában. Amerikai, ázsiai és nyugat-európai egyetemek csapataival versenyezve a Jakó Zsolt (Menedzsment 2. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika 3. év), Kozma Nóra (Menedzsment 2. év) és Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank 3. év) alkotta csapat kiválóan helytállt a csoportfordulók során, ahonnan végül a későbbi győztes University of Toronto csapata jutott be a három csapatos döntőbe.

A Norwegian School of Economics által rendezett nemzetközi esettanulmány-versenyre 2018. szeptember 17-21. között került sor, amelyen 10 egyetem csapata vehetett részt a világ minden tájáról, köztük a kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének csapata is. A versenyen a csapatoknak Norvégia legnagyobb pénzügyi csoportja, a DNB Bank ASA számára kellett egy komplex megoldást kidolgozniuk arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet a fiatal generációkat ösztönözni a bank megtakarítási és nyugdíjbiztosítási termékeinek igénybe vételére.

A versenyen a kolozsvári csapat mellett a következő egyetemek vettek részt: BI – Norwegian Business School (Norvégia), Copenhagen Business School (Dánia), Georgetown University (USA), University of Toronto (Kanada), University of Münster (Németország), The Chinese University of Hong Kong, Shenzen (Kína), City University of Hong Kong (Hong Kong), Sun Yat-sen University (Kína), Peking University (Kína).

Amerikai, ázsiai és nyugat-európai egyetemek csapataival versenyezve a Jakó Zsolt (Menedzsment 2. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika 3. év), Kozma Nóra (Menedzsment 2. év) és Pádár Zsuzsánna (Pénzügy és bank 3. év) alkotta csapat kiválóan helytállt a csoportfordulók során, ahonnan végül a későbbi győztes University of Toronto csapata jutott be a három csapatos döntőbe.

Gratulálunk hallgatóinknak a tisztes helytállásért a színvonalas nemzetközi mezőnyben!

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro