Közgazdászként külföldön vagy itthon? – beszámoló a 2017-es Alumni Estről

Frissítve: 2017/10/04

2017. szeptember 30-án negyedik alkalommal került sor a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatán végzettek ("alumnik") találkozójára. A kerekasztal-beszélgetés különmeghívottjai Fazakas Szilárd vállalkozó (Sweet Bunicuta SRL, Chocolate management SRL), Máté József szakmai titkár (MKB Magyarország) és Szentgyörgyi Zoltán vállalkozó (Printbox Magyarország) voltak.

2017. szeptember 30-án került sor a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatán végzettek ("alumnik") találkozójára. A kerekasztal-beszélgetés különmeghívottjai Fazakas Szilárd vállalkozó (Sweet Bunicuta SRL, Chocolate management SRL), Máté József szakmai titkár (MKB Magyarország) és Szentgyörgyi Zoltán vállalkozó (Printbox Magyarország) voltak.

Az est indításaként dr. Szász Levente dékánhelyettes köszöntötte az egybegyűlt egykori hallgatókat és a jelenlévő oktatókat, majd moderálásával kezdetét vette a kerekasztal-beszélgetés, „Külföldön vagy itthon? Elhelyezkedési lehetőségek és stratégiák a végzett közgazdászok körében” címmel.

A beszélgetés meghívottjai által bemutatott három saját karrierpálya közül az egyik kizárólag itthoni, a második kizárólag külföldi, a harmadik pedig vegyes karrierpályának tekinthető. A közönséget is aktívan bevonó interaktív beszélgetés során olyan fő témákat érintettek, mint az, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a külföldi/itthoni elhelyezkedésnek, hogy hogyan lehet hazahozni a külföldön tapasztalatot szerzett alumnikat, illetve hogy az egyetemi képzés fókuszán mit fejleszthetünk tovább az itthon vagy külföldön elhelyezkedni vágyók perspektívájából. Gyakran felmerült az is, hogy az egykori végzősök az egyetemi évek során kialakult kapcsolatrendszert ugyanolyan fontosnak ítélték meg, mint az itt szerzett tárgyi tudást és szociális készségeket. A találkozó a Bulgakov Irodalmi Kávéházban folytatódott, informális keretek között és - a támogatóknak köszönhetően - terített (svéd)asztal mellett, igen jó hangulatban.

A résztvevők és azok az alumnik is, akik az idén lemaradtak a találkozóról, csatlakozhatnak a BBTE Közgáz Alumni Facebook és Yahoo! csoportjához.

Létrehozva: 2017/10/04

+