Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Londoni menedzsment versenyen bizonyított egy mesteris és egy harmadéves hallgatónk

Szabó Norbert, Vállalkozásmenedzsment szakos mesteris hallgatónk és Kelemen Kincső, Gazdasági informatika szakos harmadéves hallgatónk részt vett a University College London által Londonban szervezett UCL Business Game gyakorlati menedzsment esettanulmány verseny helyszíni, élő fordulóján, ahol mindketten kiváló szakmai teljesítmény nyújtottak. 

Londonban mérhette össze gyakorlati menedzsment tudását a leghíresebb külföldi egyetemek diákjaiéval két hallgatónk. Szabó Norbert és Kelemen Kincső hallgatóink sikerrel teljesítették a rangos nemzetközi, menedzsment témájú esettanulmány verseny komoly előválogatását, és elnyerték a verseny londoni döntő fordulójában való részvétel jogát.

A verseny londoni döntőjébe jutó versenyzők négy esettanulmányt kellett megoldjanak. A pénzügyi feladat keretén belül felvásárlási stratégiát kellett kidolgozniuk a Shoebox nevű sportcipőket gyártó vállalat számára, eldöntve, hogy a FlyHigh és a Kicks közül melyik vállalatot vásárolja fel. A stratégiai esettanulmány a termékportfólió csökkentéséről szólt a Nutcracker nevű cégnél, míg a harmadik próba egy értékesítési terv kidolgozása volt a Digi-Telecommunications számára. A utolsó feladat során a versenyzők pedig egy „elevator pitch” típusú rövid, meggyőző bemutatót kellett készítsenek egy létező start-up vállalat számára.

A rangos versenyen részt vevő hallgatóink színvonalas szakmai megoldásokat nyújtottak.

Gratulálunk a két hallgatónknak!

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro