Második és negyedik hely a pécsi menedzsment és számvitel versenyen

Frissítve: 2017/11/08

Második és negyedik helyezést értek el intézetünk hallgatói csapatai a Pécsi Tudományegyetemen megrendezett menedzsment és számvitel esettanulmány verseny 2017-es évadában. A gyakorlati tudásra alapozó megmérettetés 15 csapatos mezőnyében intézetünk négy csapattal képviseltette magát, melyből kettő a döntőbe jutott, egy pedig a dobogó második fokára is felállhatott. Gratulálunk csapatainknak!

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium 2017. november 4-6. között tizedik alkalommal rendezte meg a menedzsment és számvitel témájú Dr. Papp László Számvitel Versenyt. A versenyen 15, egyetemi hallgatókból alkotott csapat vett részt különböző felsőoktatási intézményekből, melyek között négy csapat a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének és a Gazdasági Tanácsadói Klub szakkollégium képviseletében. Hallgatóink ezúttal is kiváló eredményeket értek el.

A versenyzők egy startup, a Vimage részére kellett kidolgozzanak egy stratégiát, amit a verseny zárónapján egy szakmai zsűri előtt kellett bemutassanak. Az előválogató során két kolozsvári csapat is bejutott az esemény 5 csapatos döntőjébe. A legjobb eredményt a „Garádics” csapat (Bálint Teodóra Alexandra, Éltes Rita, Géger Gyopár és Kelemen Kincső) érte el, akik a verseny második díját szerezték meg. A szintén döntőbe jutott „Enigma” csapat (Horváth Adrienn, Pádár Zsuzsánna, Szász Karina és Vizeli Ibolya) 4. helyezést ért el. A „TGIF” csapata (Győri Hunor, Jeszenszky Attila, Kiss Norbert és Tankó Attila), valamint a „Caseylvania” (Balla Zsófia, Costiniuc Norbert, Griz Gerda Zsuzsánna és Vojkuj Csongor) is tisztesen helytállt a megmérettetésen. A verseny győztese a Pécsi Tudományegyetem csapata lett.

A verseny végeredménye:

  1. díj: Pécsi Tudományegyetem
  2. díj: Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  3. díj: Miskolci Egyetem
  4. díj: Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  5. díj: Budapesti Corvinus Egyetem

Gratulálunk minden versenyzőnek!

 

Létrehozva: 2017/11/08

+