Második helyezés a KPMG országos versenyének döntőjén

Frissítve: 2014/02/23

A KPMG tanácsadó cég nemzetközi esettanulmány versenyének országos döntőjén  intézetünk négyfős csapata második helyezést ért el. A versenyt először szervezték meg Romániában, a többlépcsős kiválasztási folyamat után a döntőben a Prometheus csapat tagjai, Ábrahám Krisztina, Ábrán Csilla, Czirják Renáta és Német Hunor szerezték meg a kiváló második helyet.  

A KICC (KPMG International Case Competition) a KPMG tanácsadó cég nemzetközi esettanulmány versenye, amelyen minden országot egy-egy csapat képvisel döntőben. Idén először a KPMG Romania is megszervezte a verseny országos szakaszát. Intézetünket a 2014. február 19-21 közötti országos döntőn a Prometheus csapat képviselte Ábrahám Krisztina, Ábrán Csilla, Czirják Renáta és Német Hunor csapattagokkal, akik egy hellyel lemaradva a nemzetközi döntőbe való jutásról országos második helyezést szereztek. 

A verseny nemzetközi döntőjében résztvevő romániai csapat kiválasztása több lépcsős folyamat eredménye volt.  A csapatoknak először egy videót kellett készíteniük választ adva arra a kérdésre, hogy hogyan változtatnák meg 10 000 euró birtokában a világot. A regionális fordulóban 45 perc állt a résztvevő 12 csapat rendelkezésére, hogy egy esettanulmányt megoldjon. A diákjaink által alkotott csapat sikeresen teljesítette az első két akadályt és egyike volt az országos döntőbe továbbjutó hét csapatnak. A KPMG bukaresti irodájában megszervezett országos döntő (2014. február 19-21) egy két napos esettanulmány képzéssel kezdődött, majd harmadik napon a csapatoknak három óra állt rendelkezésére, hogy a Samsungnak egy marketing stratégiát kidolgozzanak. A megoldásokat a KPMG Romania vezetőségéből álló zsűri értékelte. A Prometheus a két döntős csapat egyike volt, megoldásukat a zsűri második hellyel jutalmazta.

Létrehozva: 2014/02/23

+