Meghirdetésre került a XXI. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia

Frissítve: 2018/01/30

Huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre 2018. május 24-27. között Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK). A konferencia lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára saját kutatási eredményeik bemutatására. A meghirdetett szekciókba március 12-ig lehet jelentkezni, a dolgozatokat elektronikusan április 23-ig, nyomtatva pedig április 27-ig kell benyújtani. Ne hagyjátok ki!

Huszonegyedik alkalommal szervezik meg, 2018. május 24-27. között Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) reál- és humántudományi szekcióit, köztük a közgazdaságtudományi szekciókat is.

A konferencia kihívást, lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára, hogy bemutassák saját kutatási eredményeiket, összemérjék szakmai tudásukat a bölcsészettudományok, a hittudomány, a társadalomtudományok, a természettudományok és a művészetek területein. A konferencián részt vehetnek romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói is. 

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi a hallgatók jogot szerezhetnek a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK).

A meghirdetett szekciókba március 12-ig lehet jelentkezni a szakdolgozat témájának, címének és a szakmai vezető nevének megjelölésével. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást március 21-ig kell eljuttatni az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 23-ig elektronikusan, április 25–27. között pedig személyesen várják a szervezők.

Az ETDK szervezői a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

Létrehozva: 2018/01/30

+