Logisztika a gyakorlatban: esettanulmány-verseny az OrtoProfil vállalatnál

Frissítve: 2020/01/17

Karunk egyik kiemelt vállalati partnere, a marosvásárhelyi székhelyű OrtoProfil közreműködésével került megszervezésre egy logisztikai menedzsment témájú esettanulmány-verseny, melyen a 3. éves magyar tagozatos közgazdász hallgatók vehettek részt. A féléves projekt során a 10 legjobb teljesítményt nyújtó diákcsapat elnyerte azt a lehetőséget is, hogy 2020. január 15-én részt vegyen a vállalat székhelyének látogatásán, ahol egyben a verseny döntőjére is sor került. A döntőben az 5 legjobb csapat a vállalat vezetőiből alkotott zsűri előtt mérhette össze tudását a dobogós helyezésekért.

Karunk egyik kiemelt vállalati partnere, a marosvásárhelyi székhellyel rendelkező OrtoProfil közreműködésével került megszervezésre egy logisztikai menedzsment témájú esettanulmány-verseny, melyen intézményünk 3. éves magyar tagozatos közgazdász hallgatói vehettek részt. A féléves projekt során a 10 legjobb teljesítményt nyújtó diákcsapat elnyerte azt a lehetőséget is, hogy 2020. január 15-én részt vegyen a vállalat székhelyének látogatásán, ahol egyben a verseny döntőjére is sor került. A döntőben az 5 legjobb csapat a vállalat vezetőiből alkotott zsűri előtt mérhette össze tudását a dobogós helyezésekért.

Az alábbiakban két díjazott egyetemi hallgató élménybeszámolója olvasható.

„A látogatás nem csak érdekes, hanem hasznos is volt számunkra. Egy olyan vállalat mindennapjaiba tekinthettünk bele, amely egy nem szokványos iparágban fejti ki tevékenységét: gyógyászati segédeszközöket gyárt és forgalmaz. A vállalatlátogatás keretén belül esettanulmány versenyre is sor került, amikor bemutathattunk a jelenleg fennálló logisztikai problémákra javasolt megoldásainkat. A bemutatók után az adott részleg vezetőitől visszajelzést kaphattunk, amit a főbb tevékenységek és raktárak bemutatása követett. Amint már említettem, a vállalat nem egy mindennapi iparágban tevékenykedik, ezért az élmény, amit nyújtottak, szintén volt mindennapi. Szembesültünk azzal, hogy a vállalat céljai túlmutatnak a nyereségességen, mivel arra törekednek, hogy nap, mint nap egyre több embernek segítsenek. Ezt a célt szolgálja minden egyes alkalmazott egy dinamikus és fiatalos csapat részeként, követhető példát mutatva ezzel nekünk is. Köszönjük a lehetőséget és a szívélyes fogadtatást a vállalatnak!”

Nagy Miriám, Menedzsment, 3. év

“A látogatás során betekintést nyertünk mind a vállalat működésébe, mind pedig annak szervezeti felépítésébe. Mindez az esettanulmány után egy érdekes élmény volt, hisz eddig csak “papíron” ismertük a vállalatot. A cég képviselői nyitottak voltak és válaszoltak minden kérdésünkre, de még bizonyos szakmai kihívásokról is szívesen tárgyaltak velünk. Körbejártuk a rehabilitációs központot, raktárakat és műhelyeket is. A rehabilitációs központban és műhelyekben dolgozó szakemberek bemutatták, hogy hogyan és milyen betegeken segít nap mint nap a vállalat. Összességében azt mondhatom, hogy az Ortoprofilnál egyszerre tehettünk szert egy különleges élményre, valamint egy jelentős szakmai tapasztalatra."

Lokodi Mátyás, Menedzsment, 3. év

Az esettanulmány-versenyen dobogós helyezést elért csapatok:

  1. díj: OrtoProfit csapat (Barabási Tamás, Bukur Tamás, Jakó Zsolt, Kozma Nóra, Nagy Miriám)
  2. díj: Polaris csapat (Bolog Monica, Kluzsán Kriszta, Kucharszki Ingrid, Ravasz Attila, Lokodi Mátyás)
  3. díj: Plan B csapat (Balla Ákos, Balla István, Bardóczi Bea, Fülöp Péter, Magyari Tünde, Majorán Barbara)

Döntőbe jutott csapatok:

  • Avengers csapat (Bajnóczi Anna, Boga Izolda, Nagy Erzsébet, Őry Edmond, Veress Beáta Timea)
  • 11-es csapat (Benkő Magor, Ráduly Róbert, Soós Hunor, Tánczos Tamás, Tőke Levente)

Ezúton is köszönjük az OrtoProfil vállalat vezetőségének és munkatársainak a verseny megszervezése során nyújtott szakmai segítséget, valamint a vállalatlátogatás során tanúsított nyitottságot és színvonalas fogadtatást! Reméljük, hogy a jövőben hasonlóan sikeres projektek segítségével járulhatunk hozzá a kolozsvári magyar közgazdászképzés kiemelkedő szakmai színvonalának és gyakorlatiasságának továbbfejlesztéséhez!

Létrehozva: 2020/01/17

+