Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Ősszel még lehet jelentkezni alapképzésre és a vállalati partnerségben működő mesteri képzésekre

Sikeresen zárult a kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának 2018. júliusi felvételi időszaka. Az intézmény magyar tagozatos alap- és mesterképzéseire összesen 276 diák jutott be, közülük 195-en államilag támogatott helyekre. A 2018. szeptemberi felvételin további 18 ingyenes mesterképzéses hely, valamint 24 fizetéses alapképzéses hely várja a közgazdász szakma iránt érdeklődőket.

A 2018-as júliusi felvételi időszakban összesen 276 diák felvételizett sikeresen a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet által meghirdetett 4 alapképzés és 3 mesterképzés programra, 195 államilag támogatott és 81 tandíjas helyre. Az előző évekhez viszonyítva az intézet államilag támogatott helyeinek száma nem csökkent, a mesteri képzésben pedig még növekedett is.

Így az őszi felvételin még további 18 ingyenes hely várja a jelentkezőket a Vállalati pénzügyi menedzsment és a Marketing stratégiák és politikák mesteri képzéseken, valamint 24 fizetéses hely a Menedzsment, Marketing, valamint Pénzügy és Bank alapképzéses nappali szakirányokon. További fizetéses helyek állnak rendelkezésre a Vállalkozásmenedzsment mesterképzésen, valamint a Menedzsment távoktatásos képzési formán.

Az intézet képzései komoly hagyományokra tekintenek vissza, a Vállalati pénzügy menedzsment és a Marketing stratégiák és politikák mesteri például több mint tíz éve képez a vállalatok alapvető funkcionális területeihez felkészült szakembereket.

Az intézet mesteri képzései idén is vállalati partnerségben indulnak, ami három lényeges pontot jelent az oktatás megszervezésével kapcsolatban. Egyrészt a partnervállalatok fizetett részmunkaidős állásokat és gyakornoki programokat ajánlanak fel kolozsvári munkavégzéssel, melyre azok a hallgatók jelentkezhetnek, akik a magyar intézet valamely mesteri képzésére felvételt nyertek. A részmunkaidős állások meghirdetésére a júliusi és szeptemberi felvételit követően folyamatosan kerül sor. Emellett a mesterisek órarendje délutánra van ütemezve, ami lehetőséget biztosít az órákon való részvételre azok számára is, akik vállalatoknál dolgoznak. Ugyanakkor a vállalatok az oktatási folyamatba is bekapcsolódnak, projektmunkákon és szemináriumi feladatokon keresztül járulnak hozzá a gyakorlatorientált képzéshez.

A szeptemberi felvételi időszakban a következő alapképzéses helyek állnak rendelkezésre a gazdasági pályát választó jelentkezők számára:

vállalati partnerségben meghirdetett mesterképzéseken a következő helyekre lehet jelentkezni az őszi felvételin:

Részletes információ a felvételi folyamatról elérhető itt: alapképzés és mesterképzés.

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2019–2020 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro