Részvétel a Budapesti Metropolitan Egyetem menedzsment versenyén

Frissítve: 2019/06/14

A „Developing a creative thinking LAB in METU” nevű nemzetközi menedzsment versenyen, - amely a kreatív gondolkodás jövője és fontossága köré épült -, egyetemünket Bálint Lóránd (Kommunikáció, 2. év), Farkas-Hegyi Beatrix (Menedzsment, 1. év), Győri Anett (Menedzsment, 1. év), Mag Róbert (Pénzügy és bank, 1. év) és Tempfli Ákos Erik (Gazdasági informatika, 1. év) hallgatóink képviselték, jó szakmai teljesítményt nyújtva. 

Június 12-14. között került első megrendezésére a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezésében a „Developing a creative thinking LAB in METU” nevű esemény, ahol hallgatóinknak nemzetközi csapatokkal versenyezve kellett, a kreatív gondolkodás eszköztárát használva különböző szituációkban helytállniuk. Bálint Lóránd (Kommunikáció, 2. év), Farkas-Hegyi Beatrix (Menedzsment, 1. év), Győri Anett (Menedzsment, 1. év), Mag Róbert (Pénzügy és bank, 1. éves) és Tempfli Ákos Erik (Gazdasági informatika, 1. éves) sikeresen képviselték egyetemünket a mezőnyben, Fugel Edina és Fábián István kíséretében.

Az esemény három pillérre épült, Workshop and presentation, Gaming activity és Business simulation. Az eseményt Fuszek Csilla, a Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója, és Dr. Kiss Ferenc, az intézet rektorhelyettese nyitotta meg. Első programon a csapatok egy kreatív start-up ötletet kellett kidolgozzanak és bemutassanak szakmai zsűri előtt, majd ezt követően egy szimulációs játékon próbálhatták ki tudásukat. A szimulációs játék alatt egy szoftver segítségével a csapatok egy vállalat vezetésébe kaptak betekintést és döntési jogot, illetve az általuk hozott döntések függvényében, valódi piaci helyzetet szimulálva a szoftver meghatározta a csapat által vezetett vállalat eredményességét.

A nap második felére maradt a legizgalmasabb tevékenység, ahol a csapatok az EDUardo programban összeállított szimulációs játékot próbálhatták ki és egy megadott beruházási keret mellett kellett egy start-up első kalendáriumi évében egyre komplexebb döntéseket hoznia.  Ezt követően, a program több mutatószámmal mérte fel a vállalatok helyzetét, amit a versenyző csapatok egy zsűrinek kellett bemutassanak, további támogatást kérve az üzletük számára, pitch formájában. Ezt követően Szlávik Péter, az EDUardo megalapítója értékelte ki a program menetét és hasznos tanácsokkal látta a résztvevőket. Az értékelés során kiderült, hogy hallgatóink jó teljesítményt nyújtottak a versenyen.

Gratulálunk hallgatóinknak!  

Létrehozva: 2019/06/14

+