Seattle-ben is bizonyították szaktudásukat intézetünk hallgatói

Frissítve: 2019/04/16

Costiniuc Norbert-Dániel (Pénzügy és bank, 3. év), Jakó Zsolt (Menedzsment, 2. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika 3. év) és Kozma Nóra (Menedzsment, 2. év) hallgatóink kiválóan helytálltak Seattle-ben, a University of Washington, Foster School of Business szervezésében megrendezett Global Business Case Competition (GBCC) nemzetközi menedzsment esettanulmány-versenyen. Gratulálunk hallgatóinknak és felkészítő tanáraiknak!

2019. április 9. és 14. között a Washington állambeli Seattle-ben került megrendezésre a Global Business Case Competition (GBCC) elnevezésű nemzetközi esettanulmány-verseny a University of Washington, Foster School of Business szervezésében. A korábbi nemzetközi eredmények alapján a kolozsvári közgazdász hallgatók csapata is elnyerte a jogot, hogy versenyezhessen a rendezvényen résztvevő 16 egyetemi csapat között.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát négy magyar tagozatos hallgató képviselte, név szerint: Costiniuc Norbert-Dániel (Pénzügy és bank, 3. év), Jakó Zsolt (Menedzsment, 2. év), Kelemen Kincső (Gazdasági informatika 3. év) és Kozma Nóra (Menedzsment, 2. év). A 21. alkalommal megrendezett rangos nemzetközi versenyen összesen 16 csapat képviseltette magát a világ minden tájáról. A diákoknak első körben 5 óra állt a rendelkezésükre, hogy a Netflix szolgáltató vállalat számára kidolgozzanak egy jövőbeli stratégiát, amit egy vállalatvezetőkből alkotott zsűri előtt kellett bemutassanak. A verseny második része egy 24 órás esetoldás volt, amely során az Amazon GO pénztár nélküli élelmiszerbolt-lánc jövőbeli globális terjeszkedésére dolgoztak ki komplex javaslatot a hallgatók. A csoportkörben diákjaink az ausztráliai University of Melbourne, a thaiföldi Thammasat University és a hollandiai Erasmus University Rotterdam diákjaival mérhették össze tudásukat, ahonnan a döntőbe végül az ausztrál csapat jutott tovább. A tisztes helytállás mellett ugyanakkor intézetünk csapata a verseny legjobb videó díját is elnyerte, amelyet a környezeti és társadalmi fenntarthatóság témakör köré építettek fel.

A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak. Köszönjük munkájukat és gratulálunk a csapatnak!

Létrehozva: 2019/04/16

+