Tanulmányi látogatás az msg systems-nél

Frissítve: 2014/11/23

A KGTK Gazdasági informatikus diákjai tanulmányi látogatáson vettek részt november 20-án az msg systems Romania vállalatnál. Mivel a szakirány oktatási programjának kiemelt része a programozás és rendszerfejlesztés, a látogatás során a vállalat egyik részlegvezetője és a humánerőforrás felelőse érdekes és hasznos információkkal látta el a hallgatókat ezen a területen.

A Gazdasági informatika szakirány keretében – Avornicului Mihai tanár úr szervezésében – 2014. november 20-án tanulmányi látogatáson vettek részt a KGTK első éves hallgatói.

A lelkes diákcsapat először az msg systems Románia főépületét látogatta meg, ahol rövid betekintést nyerhettek a cég életébe. Láthatták a programozók tevékenységeket, valamint szó esett a humánerőforrással kapcsolatos tevékenységekről is. Az msg systems Romániát 2008 októberében alapították, az msg systems ag és az EBS Románia közti együttműködés keretében. Az előbbi cégnek Németországban van a székhelye, de több fiókot nyitott már Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Szingapúrban és az Egyesült Államokban.

Mivel a Gazdasági informatika szakirány oktatási programjának legfontosabb része a programozás és rendszerfejlesztés, ezért a cég egyik részlegvezetője, László Kázmér bemutatta a fontosabb tevékenységeket és a fejlesztetés alatt álló projekteket. Említést tett arról, hogy az anyacéget 1980-ban alapították, és jelenleg az öt legjobb németországi szoftver-fejlesztő cég egyike. A tevékenységi körét tekintve IT tanácsadással és a technológiai megoldások integrálásával foglalkozik. A msg systems csapata jelenleg több mint 3000 szakemberrel dolgozik világszinten. A msg systems ügyfelei közé olyan cégek tartoznak, mint az Allianz, ING, Audi, BMW, VW, E-On. A kolozsvári iroda elsősorban a németországi piacra dolgozik, de ügyfeleinek az egész világon nyújt SAP-ABAP, JAVA fejlesztésére, AUTOMOTIVE üzletvonal kidolgozására és pénzügyi-banki rendszerek tesztelésére és fejlesztésére irányuló szolgáltatásokat.

A vállalatnál folytatott tevékenység felkeltette a hallgatók érdeklődését, és örömmel fogadták céggel való együttműködési lehetőségeket szakmai gyakorlatok vagy más tevékenységek keretében.

 

Létrehozva: 2014/11/23

+