Tévéműsorszerűen zajlott a BBTE Közgáz magyar tagozatos végzőseinek ballagása

Frissítve: 2020/06/24

Intézetünk, története során először szervezett online ballagást. A Facebook oldalunkon élőben is követhető eseményt az tette különlegessé, hogy a végzős diákok búcsúztatása egyszerre több helyszínen, tévéműsorszerűen zajlott. Az élő esemény videója eddig több mint húszezer nézőhöz jutott el, beleértve a szülőket, barátokat és hozzátartozókat.

A járvány okozta vészhelyzet szabályai alapján már egy hónapja ott volt a levegőben az idei egyetemi ballagás elhalasztásának lehetősége, épp ezért alternatív megoldásokban is gondolkodtunk. Tekintettel arra, hogy az órák a legutóbbi félévében interneten zajlottak, így a fő kérdés az volt, hogy hogyan lehetne ünnepélyessé tenni egy olyan élő és online eseményt, amiben sem az ünnepeltek, sem a tanárok, sem a hozzátartozók nincsenek egy fizikai térben.
 
A közgázas ballagások általában nagyszabású rendezvények, a diáklétszám és a ballagás sajátos formátuma pedig egy közel két évtizedes hagyományra tekint vissza a magyar tagozaton. Az online esemény keretein belül minél többet vissza szerettünk volna adni ebből a hangulatból a végzős diákjainknak.
Az intézetünk Facebook oldalán, élőben követhető ballagást dr. Szász Levente, a kar dékánhelyettese nyitotta meg ünnepélyesen, aki kiemelte: „Nem a szokatlan formátum miatt különleges ez az esemény, hanem elsősorban az a 195 végzős magyar tagozatos közgazdász hallgató miatt, akik a nehezített pálya ellenére is sikeresen végezték el az ország legszínvonalasabb közgazdász egyetemi képzését”.
 
Ezt követően a műsorvezető sorra kapcsolta a négy szakirány (Gazdasági informatika, Marketing, Menedzsment, Pénzügy és bank) Zoom-szobáit, ahonnan a szakirány diákjai által kiválasztott „lelki dékán” vette át a szót, majd ünnepélyes keretek között felolvasta az adott szakirány végzős diákjainak névsorát. A lelki dékánok a Közgáz hagyományában olyan tanárok, akiket a diákok kérnek fel a búcsúztatás megtisztelő feladatára.
A műsort a diákok által készített nosztalgikus és élvezetes videómontázsok tarkították, melyek segítségével a kívülállók is betekintést nyerhettek abba, hogy milyen közgazdász diáknak lenni Kolozsváron.
 
Az idén a kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatán 195 diák ballagott, négy szakirányon. Őszintén gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk nekik bármiben, amihez hozzáfognak!
 
A ballagás videóját itt lehet megnézni:
 

Létrehozva: 2020/06/24

+