Tizenegyedik éve a dobogón: Első hely a 2018-as Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

Frissítve: 2018/02/06

Intézetünk hallgatóinak győzelmével zárult a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium szervezésében 2018. február 2-4. között megrendezett XVI. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Győrben. Bálint Alexandra Teodóra, Costiniuc Norbert-Dániel, Deák Levente, illetve Géger Gyopár a gyakorlati verseny legjobb megoldását nyújtva hódította el a győzelmi serleget.

2018. február 2-4. között került megrendezésre a XVI. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV), a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium szervezésében, Győrben. Intézetünket a Synergy csapat képviselte, melynek tagjai: Bálint Alexandra Teodóra, Costiniuc Norbert-Dániel, Deák Levente, illetve Géger Gyopár voltak. A szervezők összesen 10 csapatot hívtak meg a versenyre.

Az esettanulmány témáját az építőiarban tevékenykedő Mikolasek Kft. szolgáltatta. A versenyzőknek összesen 11 óra állt a rendelkezésükre, hogy választ adjanak az esettanulmány kérdéseire. A csapatoknak becslést  kellett készíteniük eredménykimutatásra és mérlegre, különböző pénzügyi mutatókat kellett számolniuk, a vállalat likviditását is meg kellett vizsgálniuk, optimális szerződésállományt kellett meghatározniuk és legvégül a bérnövekményt kellett reálisan megbecsülniük.

A felsővezetőkből alkotott zsűri értékelése alapján a kolozsvári csapat a tavalyi évhez hasonlóan idén is az első helyen végzett, ami egyúttal sorrendben a 11. dobogós helyezését jelenti ezen a versenyen.

A verseny végeredménye:

  1. helyezett - Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  2. helyezett - Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest
  3. helyezett - Széchenyi István Egyetem, Győr

Gratulálunk minden részvevőnek!

 

 

Létrehozva: 2018/02/06

+