Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Tizenkettedik éve a dobogón: első hely a 2019-es Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

Intézetünk hallgatóinak győzelmével zárult a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium szervezésében 2019. február 1-3. között megrendezett XVII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Győrben. Costiniuc Norbert-Dániel, Deák Levente, Griz Zsuzsanna illetve Juhász Patrik a gyakorlati verseny legjobb megoldását nyújtva hódította el a győzelmi serleget.

2019. február 1-3. között került megrendezésre a XVII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV), a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium szervezésében, Győrben. Intézetünket a 4in1 csapat képviselte, melynek tagjai: Costiniuc Norbert-Dániel, Deák Levente, Griz Zsuzsanna, illetve Juhász Patrik voltak. A szervezők összesen 13 csapatot hívtak meg a versenyre.

Az esettanulmány témája az idén a verseny szervező intézménye lett, így a diákoknak a Széchenyi István Egyetem beruházásairól kellett pénzügyi modelleket készíteniük. A versenyzőknek összesen 11 óra állt a rendelkezésükre, hogy választ adjanak az esettanulmány kérdéseire. A csapatoknak becslést kellett készíteniük eredménykimutatásra és cash-flow kimutatásra, különböző pénzügyi mutatókat kellett számolniuk, az intézmény által működtetett vállalat likviditását is meg kellett vizsgálniuk, legvégül pedig az optimális szerződésállományt kellett meghatározniuk.

A felsővezetőkből alkotott zsűri értékelése alapján a kolozsvári csapat a tavalyi évhez hasonlóan idén is az első helyen végzett (sorozatban harmadszor), ami egyúttal sorrendben a 12. dobogós helyezését jelenti ezen a versenyen.

A verseny végeredménye:

  1. helyezett - Babeș–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  2. helyezett - Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest
  3. helyezett - Széchenyi István Egyetem, Győr

Gratulálunk minden részvevőnek!

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro