Újraindul a Gazdasági informatikus képzés Kolozsváron

Frissítve: 2014/05/29

Néhány év szünet után, újraindítjuk a gazdasági informatikus képzést a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán. A gazadsági informatika szakirány leendő hallgatói két szakterület tantárgyait sajátíthatják el: a gazdaságtudományokét és az informatikáét.

Néhány év szünet után, újraindítjuk a gazdasági informatikus képzést Kolozsváron a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán.

A Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet keretén belül működő gazadsági informatika szakirányon két szakterület tantárgyait hallgathatják a diákok: a gazdaságtudományokét és az informatikáét. A képzés teljes egészében magyar nyelven folyik, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar illetve  a Matematika és Informatika Kar oktatóinak hozzájárulásával. A gazdasági informatika területén a legszorosabb együttműködési kapcsolatot a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karával építettük ki.

A gazdasági informatika szakon elsajátított gazdasági tudást jól tudják használni és kamatoztatni a végzősök. A sokrétű ismeretanyag viszont nemcsak a napi feladatok elvégzését segíti, hanem akkor is nagy előnyt jelent, ha a gazdasági informatikus önálló vállalkozást szeretne beindítani, vagy karrierjét úgy tervezi, hogy később egy cég vezetője szeretne lenni. A szakma vonzerejét tovább növeli, hogy megfelelő nyelvismerettel külföldi vállalat romániai fiokjában sem jelent gondot az elhelyezkedés. A gazdasági informatikus felsőoktatás célja a piacképes, gyakorlati és használható tudás biztosítása.

A szak részletes bemutatása elérhető itt, a felvételire vonatkozó információk megtalálhatók az intézet weboldalán, a  http://hu.econ.ubbcluj.ro/felveteli/felveteli-alapkepzes linken.

 

dr. Avornicului Mihály egyetemi adjunktus, a szakirány felelőse

Létrehozva: 2014/05/29

+