Véget ért a 2013-as Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny

Frissítve: 2013/04/17

A 2013. április 14-ei döntő fordulóval zárult az immár 18 éves hagyományokra visszatekintő Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny. A versenyen 10, egyenként négyfős csapat vett részt, melyeket a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatos hallgatói alkottak. Eredmények és képek a cikkre katintva érhetők el.

A 2013. április 14-ei döntő fordulóval zárult az immár 18 éves hagyományokra visszatekintő Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny. A versenyen 10, egyenként négyfős csapat vett részt, melyeket a Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének alapképzéses és mesteris hallgatói alkottak. A verseny, a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyével együtt, a Kolozsvári Esettanulmány Napok részét képezte.

A csapatok április 8-án kapták meg az esettanulmányt, melynek megoldására 4 nap állt rendelkezésükre. Az esettanulmány a MOL Románia növekedési céljai mentén követelte meg egy olyan stratégia kidolgozását, amely elsősorban az üzemanyag értékesítés növelését célozza, különös hangsúllyal a benzineladásokra, ugyanakkor beleértve a kiskereskedelmi hálózatot, a kártyás vállalati értékesítési rendszereket, valamint a nagykereskedelmet is. A növekedési stratégiának nem csak a 2015-re kitűzött célok teljesülését, hanem az azt követő időszak fenntartható fejlődését is támogatnia kellett.

A megoldások április 14-én, vasárnap kerültek bemutatásra a csapatok által. Két (5-5 csapatos) csoportból került ki a négy döntős csapat, aki bemutathatta megoldását a teljes létszámú zsűrinek és a nagyszámú közönségnek. A zsűri tagjai a következő vállalatokat képviselték: Autonet Csoport (Csehi Árpád, vezérigazgató), Zipper Data (Cserháti Csaba, kontrolling menedzser), IFUA Horváth & Partners (Huba Eörs, ügyvezető partner), msg systems Romania (Karádi Katalin, pénzügyi igazgató), OTP Bank Romania (Kun Márton, fiókigazgató), Antares Romania (Laczkó Csaba, vezérigazgató), Romchemicals (Péter Árpád, ügyvezető igazgató), valamint a MOL képviseletében zsűrizett Csog Éva (PR coordinator), Nilgesz Carmen (controlling manager) és Márton István (wholesale key account manager).

A verseny érdekessége, hogy a mezőnyben sok olyan diák volt, akik korábban a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén ismerkedtek meg az esettanulmányokkal, valamint a győztes egyetemista csapat három tagja az elmúlt két évben még szintén a középiskolások között versenyezett.

A verseny végeredménye:

Döntős csapatok:

  • I. hely: Watson 4  (Ábrán Csilla, Székely Rita, Kiss Alpár, Német Hunor)
  • II. hely: Azúr (Demeter Zselyke, Benkő Zsolt , Major Tamás, Ábrahám Krisztina)
  • III. hely: Kontroll(Dombi Tünde, Czirják Renáta Hajnalka, Kovács Anita, Guttmann Csongor István)
  • IV. hely: Consulting (Török Botond, Mihály László Zsolt, László Endre, Péter Örs)

Dicséret:

  • Hills (Simon Enikő, Reznek Izolda, Simon Tünde, Tuhárszky Tímea)
  • O, yes we can! (Berényi Attila, Csiszér Örs, Kelemen Réka, Pálfi András)

 

Képek:

Létrehozva: 2013/04/17

+