Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Mesteri képzés /

Marketing stratégiák és politikákOktatási forma: nappali képzés                                                                                           FELVÉTELI INFORMÁCIÓK

A koordinátor neve és elérhetősége:

dr. Alt Mónika Anetta, egyetemi docens, monika.alt@econ.ubbcluj.ro

Célok

A marketing egyike azon vállalati tevékenységeknek, amelyek értéket teremtenek a fogyasztóknak. A marketing stratégiák és politikák mesterképzés célja olyan szakemberek képzése, akik innovatív marketing gondolkodással és eszközökkel értéket teremtenek a fogyasztók és a vállalat számára. Napjaink igényeire válaszolva, a digitális marketing oktatása jelentős szerepet kap a képzésben. A gyakorlatorientált oktatás vállalati együttműködések keretén belül történik, amelyek lehetőséget teremtenek valós feladatok megoldására, de akár részmunkaidős alkalmazásra is. 

A képzés lehetőséget biztosít a szaknyelv elsajátítására magyarul, románul és két másik idegen nyelven. A program mindazoknak az egyetemi diplomával rendelkezőknek szól, akik szeretnék elsajátítani a termék- és szolgáltatástervezés, a reklám és promóciós tevékenység, valamint a megújulás és piacon maradás kreatív eszközeit és eljárásait. A program egyaránt szól friss diplomásoknak és munkatapasztalattal rendelkezőknek, nem csak gazdasági, hanem informatikai, műszaki, turizmus és más területről is, ahol az ügyfélorientáltság meghatározó.

Készségek és kompetenciák

  • A marketingstratégia kialakításához szükséges fogalmi és módszertani keret ismerete; 
  • A marketingtevékenységekben használatos informatikai megoldások ismerete és használata;
  • A marketingstratégia megalapozásához szükséges adatgyűjtési, -feldolgozási és értékelési ismeretek és kompetenciák; 
  • A marketing stratégia kialakítása ás marketingeszközök használata különböző specifikus ágazatokban;
  • A marketingkommunikációs eszközök használata;
  • Marketingszemlélet alkalmazása a szervezeten belül és a tárgyalási technikák alkalmazása a külső környezetben;
  • A szakmai etika elvei mentén való cselekvés;
  • A csoportvezetéssel járó feladatok és felelősségek felvállalása egy interdiszciplináris csapat élén;
  • Folyamatos tanulási és szakmai fejlődési lehetőségek keresése.

Karrierlehetőségek

A Marketing stratégiák és politikák mesteri fokozattal rendelkező közgazdász elsősorban a következő munkakörök betöltésére vállalkozhat: marketing részleg vezetője/munkatársa, termékmenedzser, márkamenedzser, értékesítési igazgató, értékesítési képviselő, kommunikációs menedzser/képviselő, reklámtervező, piackutató, marketingkutató, kiskereskedelmi szakértő, merchandiser, online marketing szakértő, direkt marketing szakértő, kiemelt ügyfél menedzser, ügyfélkapcsolattartó.

Kötelező tantárgyak

1. félév –Innováció marketing; Teljesítménymutatók (Key Performance Indicators); Többváltozós adatelemzés; Közösségi média és mobil marketing; Interkulturális üzleti kommunikáció (angol/francia).
 
2. félév – ReklámSzámítógépes reklámgrafika; Üzleti stratégiák; Fogyasztói magatartás és marketing stratégia; Kötelezően választható tantárgy (Nemzetközi marketing, Vállalkozástan, Helymarketing, Gazdasági etika és társadalmi felelősségvállalás - angolul, Üzleti idegen nyelv (angol/francia/német/olasz/spanyol) - 2. nyelv).
 
3. félév –  On-line marketing; Árazási stratégiák és taktikák; Kereskedelmi marketing; Kötelezően választható tantárgy (Kapcsolati marketing, Esztétika a marketingben, Public Relation (PR), Szervezeti magatartás).
 
4. félév – Stratégiai marketing; Üzleti tárgyalás; Szakmai gyakorlat (Stratégiai marketing) – romániai és magyarországi vállalatoknál; Kutatás – mesteri disszertációs dolgozat elkészítése.

Tantárgyi adatlapok és tantervek

Tanterv letöltése: 2019-2020   2018-2019   2017-2018  2016-2017  2015-2016

Tantárgyi adatlapok 2018-2019

Tantárgyi adatlapok 2017-2018

Tantárgyi adatlapok 2016-2017

Tantárgyi adatlapok 2015-2016


 

 

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2019–2020 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro