A Georgetown University által támogatott nemzetközi versenyen lett díjazott a BBTE közgazdászainak „COVID-19 RoEIM” projektje

Frissítve: 2020/05/13

2020. május 12-én hirdették ki az amerikai QED Group és a Center for Global Data Visualization által szervezett, valamint egyetemi részről a washingtoni Georgetown University által támogatott verseny, a „Flattening the Curve: COVID-19 Data Challenge” győztes projektjeit. A versenyre több mint 90 projekt nevezett be közel 40 országból a világ minden tájáról. Intézetünk „COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor” című projektje dicséretet szerzett (Honorable Mention) a verseny „Professionals” kategóriájában.

Ezúton is gratulálunk a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán dolgozó kutatócsoportnak, név szerint Szász Levente projektvezetőnek, valamint Bálint Csaba, Csala Dénes, Csíki Ottó, Nagy Bálint Zsolt és Rácz Béla-Gergely kutatóknak!

A díjazott portál, amelyen napi rendszerességgel frissülnek a koronavírus-járvánnyal és annak gazdasági hatásaival kapcsolatos adatok, a következő linken tekinthető meg: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/

További információk a versenyről a szervezők Facebook oldalán (https://www.facebook.com/qedgroup/), valamint az szervező adatvizualizációs központ weboldalán  (https://www.centerforglobaldata.org/) találhatók.

Létrehozva: 2020/05/13

+