Végzősöknek

Frissítve: 2021/01/18

Záróvizsga 2021. február

Tudnivalók és dokumentumok

 

Záróvizsga tematika (alapképzés)

Írásbeli záróvizsga tematika - 2020. június, 2021. február:

A tematikák román nyelven itt érhetők el.

 

Szakdolgozat és disszertációs dolgozat elkészítése

Azon diákjaink, akik alapképzésen vagy mesterin az idén (2020-2021) végeznek, vagy pedig évhosszabbításosak, mostantól kötelezően ki kell válasszák és be kell jelöljék szak- vagy disszertációs dolgozatuk témavezető tanárát a FSEGA SIS rendszerében.

Az előző évekkel ellentétben most csak egy tanárt kell választani, és ezt kizárólag a FSEGA SIS rendszerén keresztül. Mindezt legkésőbb november 8-ig.

Lépések:

  • Nézd meg alaposan intézetünk tanárainak szakdolgozatra és disszertációs dolgozatra vállalt témaköreit és az alapján döntsd el, hogy melyik tanárt választod témavezetődnek.
  • A következő lépésben vedd fel emailen a kapcsolatot a kiszemelt témavezetővel és beszéld meg vele a lehetséges témát, a témavezetés feltételeit és a kötelezettségeket.
  • Lépj be a FSEGA SIS felületén a "Coord. licentă / disertaţie" menüpontra, ahol hivatalosan felkérheted a tanárt. Egyszerre csak egy tanárt lehet választani.
  • Évhosszabbításos diákok a tanárral való egyeztetést követően NEM kell a FSEGA SIS rendszerében bejelöljék a témavezetőt.
  • A témavezetésre felkért tanár a felkérést meg kell erősítse, ami azt jelenti, hogy elfogadta a jelentkező diákot.
  • Ha a tanár nem igazolja vissza a témavezetést, azaz nem fogadja el a diákot, akkor a diáknak újra kell kezdenie a folyamatot és választhat másik témavezetőt.
  • Amennyiben egy diák a témavezető visszaigazolása után dönt úgy, hogy mégsem az előzőleg kiválasztott tanárral szeretne szak- vagy disszertációs dolgozatot írni, akkor csak a kiválasztott témavezető beleegyezésével választhat másik tanárt.
  • A témavezetőjüket kiválasztott diákok a második félév során kötelezően egy kutatási tervet is kell készítsenek, amire külön jegyet kapnak.

FIGYELEM! A szak- és disszertációs témavezetők diákok általi kiválasztásának határideje legkésőbb november 8.!

 

Letölthető dokumentumok

Témajavaslatok szakdolgozathoz (alapképzés) 2020-2021 tanév

Témajavaslatok disszertációs dolgozathoz (mesterképzés) 2020-2021 tanév

Szakdolgozat - SABLON, 2020-2021

Útmutató szakdolgozat és disszertációs dolgozat készítéséhez, 2020-2021

Szakdolgozat és mesteri dolgozat kutatási terv modell

 

+