Intézetünkről

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara a 2000-2001-es tanévtől kezdődően biztosít magyar nyelvű közgazdász képzést. A szervezetileg is különálló Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet 2011 októberében jött létre 21 főállású oktatóval. A magas színvonalú közgazdász képzést helyi és külföldi neves oktatók biztosítják.

Alapképzésen négy szakirányon kezdhetik meg tanulmányaikat a hallgatók: Gazdasági informatika, Marketing, Menedzsment, valamint Pénzügy és bank. Az érdeklődőknek három magyar nyelvű közgazdasági mesteri képzést biztosítunk: Marketing stratégiák és politikák, Vállalati pénzügyi menedzsment, Vállalkozásmenedzsment. Intézetünk a nappali képzés mellett a hallgatóknak távoktatásos képzést is nyújt.

Az egyetemi kötelező tanterv mellett szakkollégiumi tevékenységek, esettanulmány versenyek, tudományos diákköri konferenciák, szakmai táborok, diákprogramok, meghívott neves hazai és külföldi gyakorló közgadászok és egyetemi oktatók előadásai szinesítik tevékenységeinket. Az elmúlt évtized munkájának eredményeit mutatják diákjaink elméleti és gyakorlati jellegű, hazai és nemzetközi versenyeken elért kimagasló eredményei.

Intézetünk tagjai számos szakterületet lefedő kutatómunkát is folytatnak. Több nemzetközi kutatási projekt tagjaiként eredményeiket tudományos publikációik, nemzetközi konferenciákon tartott előadásaik támasztják alá.

Intézetünk nemzetközi kapcsolatai lehetőséget biztosítanak hallgatóink számára a külföldi közgazdasági egyetemek oktatási programjain való részvételre.

+