A munkaerőpiac elvárásai – beszámoló a 2015-ös Alumni estről

Frissítve: 2015/09/21

2015. szeptember 19-én került sor a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatán végzettek ("alumnik") találkozójára. A panelbeszélgetés különmeghívottai Barok István (Bonafarm Zrt., üzletfejlesztési projektvezető) és Héjja Szabolcs (BÁV Románia, ügyvezető igazgató) alumnik, valamint Dezső Péter (Goodwill Consulting, ügyvezető igazgató) voltak.

2015. szeptember 19-én került sor a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatán végzettek ("alumnik") találkozójára. Az est indításaként dr. Szász Levente dékánhelyettes köszöntötte az egybegyűlt 47 egykori hallgatót és a jelenlévő oktatókat. Ezután Barok István, a Bonafarm Zrt. üzletfejlesztési projektvezetője, Héjja Szabolcs, a BÁV Románia ügyvezető igazgatója, mindketten BBTE közgázas alumnik, Dezső Péter, a Goodwill Consulting kft. ügyvezető igazgatója, illetve a hallgatóság részvételével panelbeszélgetésre került sor, melyet dr. Kerekes Kinga egyetemi docens moderált.

A beszélgetés során kiderült, hogy a nagyvárosokban (Kolozsváron is) gyakorlatilag minden felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatal talál állást, nagy a kereslet a képzett, felelősségteljes, jó munkabírású, kommunikatív, számítógépfelhasználói készségekkel és magyar/román/angol/német nyelvtudással rendelkező fiatalok iránt. Az egykori végzősök az egyetemi évek során kialakult kapcsolatrendszert ugyanolyan fontosnak ítélték meg, mint az itt szerzett tárgyi tudást és szociális készségeket. Többen is felajánlották, hogy a tanév során szívesen tartanak előadást tapasztalataikról a Kar jelenlegi diákjainak, segítve őket abban, hogy jobban felkészüljenek a munkábaállás pillanatára. A találkozó a Bulgakov Irodalmi Kávéházban folytatódott, informális keretek között és - a támogatóknak köszönhetően - terített (svéd)asztal mellett, igen jó hangulatban.

A résztvevők és azok az alumnik is, akik az idén lemaradtak a találkozóról, csatlakozhatnak a BBTE Közgáz Alumni Facebook és Yahoo! csoportjához.

 

 

A rednezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Létrehozva: 2015/09/21

+