Dr. Pete István egyetemi docenstől búcsúznak a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének munkatársai

Frissítve: 2019/09/30

A Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet mély megrendüléssel és fájdalommal tudatja, hogy elhunyt dr. Pete István, közgazdász, intézetünk docense. Szakmaisága példaértékű volt, rá mindig lehetett számítani, közösségi szerepvállalása, embersége és közvetlensége örök példa marad számunkra!

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának Magyar Intézete mély megrendüléssel és fájdalommal tudatja, hogy elhunyt dr. Pete István, közgazdász, intézetünk docense.

Dr. Pete István 2000 óta oktatott Kolozsváron a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán, az ő nevéhez is fűződik a kolozsvári magyar nyelvű közgazdász képzés létrehozása és megerősítése. Lelkességét és munkabíró képességét igazolja az első magyar nyelvű számvitel tankönyv megjelenése Romániában, illetve a nevéhez fűződő több mint nyolcvan publikáció (szakmai könyvek és tudományos cikkek).

Nagyon szeretem a tanítást, és az elmúlt tizennyolc év alatt egy órámat sem halasztottam el” nyilatkozta egy interjúban 2018-ban. Szakmaisága példaértékű volt, rá mindig lehetett számítani, közösségi szerepvállalása, embersége és közvetlensége példa marad számunkra!

Őszinte részvétünk a gyászoló családnak, vigasztalódást kívánunk nekik ezekben a nehéz percekben!

Nyugodjon békében!

Létrehozva: 2019/09/30

+