Együttműködési megállapodást írt alá az iLex és egyetemünk magyar tagozata

Frissítve: 2016/10/23

2016. október 12-én együttműködési keretszerződést írt alá az iLex, üzleti jogi platformszolgáltató, valamint a Babeș-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozata. Az együttműködési megállapodás értelmében lehetőség nyílik az iLex online jogi platformjának, valamint az IBM kapcsolódó felhőszolgáltatásának alkalmazására az oktatásban, a Közösségi jog tantárgy keretén belül.

2016. október 12-én együttműködési keretszerződést írt alá az iLex, üzleti jogi platformszolgáltató, valamint a Babeș-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozata. Az együttműködési megállapodás értelmében lehetőség nyílik, egyebek mellett, az iLex online jogi platformjának, valamint az IBM kapcsolódó felhőszolgáltatásának térítésmentes alkalmazására az oktatásban, a közösségi jog és egyéb hasonló jellegű tantárgyak keretein belül.

Az iLex Systems Zrt. részéről jelen volt dr. Ritter Mariann (alapító, ügyvéd) és Bogdán László (IT igazgató), valamint üzleti partnerük képviseletében Pongrácz Ferenc (IBM, dél-kelet európai üzletfejlesztési igazgató). A Babeș-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatát dr. Soós Anna rektorhelyettes asszony képviselte.

Az együttműködési szerződés aláírását követően egy több részes előadásra is sor került, amelyet dr. Ritter Mariann nyitott meg, bemutatva a jelenlevő hallgatóknak az iLex rendszert. Előadását Pongrácz Ferenc úr bemutatója követte, aki az IBM-nél alkalmazott legújabb mesterséges intelligencia módszerekről és fejlesztésekről beszélt a hallgatóknak. A két előadást egy vetelkedő követte, amelyen a hallgatók is aktívan résztvettek.

Az iLex rendszer oktatásban történő alkalmazása már ettől a tanévtől indul, elsőként a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet Közösségi jog tantárgyának keretein belül.

 

Létrehozva: 2016/10/23

+