Jelentkezz a XXIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára!

Frissítve: 2020/01/13

Huszonharmadik alkalommal kerül megrendezésre 2020. május 21-24. között Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK). A konferencia lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára saját kutatási eredményeik bemutatására. A meghirdetett szekciókba február 14-ig lehet jelentkezni, a dolgozatokat elektronikusan április 27-ig, nyomtatva pedig április 30-ig kell benyújtani. Ne hagyjátok ki!

Huszonharmadik alkalommal szervezik meg, 2020. május 21-24. között Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) reál- és humántudományi szekcióit, köztük a közgazdaságtudományi szekciókat is.

A konferencia kihívást, lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára, hogy bemutassák saját kutatási eredményeiket, összemérjék szakmai tudásukat a bölcsészettudományok, a hittudomány, a társadalomtudományok, a természettudományok és a művészetek területein. A konferencián részt vehetnek romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói is. 

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen részvételi a hallgatók jogot szerezhetnek a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK).

A meghirdetett szekciókba február 14-ig lehet jelentkezni a szakdolgozat témájának, címének és a szakmai vezető nevének megjelölésével. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást február 28-ig kell eljuttatni az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 27-ig elektronikusan, április 28-30. között pedig személyesen várják a szervezők. Minden hasznos információ megtalálható az ETDK weboldalán.

Az ETDK szervezői a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

Létrehozva: 2020/01/13

+