Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Idén is megszervezzük a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenyt. Jelentkezz!

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében, 2018. április 15-én kerül megrendezésre a kar alapképzéses és mesteris hallgatói számára kiírt Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny. A jelentkezési határidő 2018. március 31., este 10 óra. A díjazott csapatok értékes pénzjutalomban részesülnek. Jelentkezz most!

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának (BBTE KGTK) Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében, a Kolozsvári Esettanulmány Napok Keretében, 2018. április 15-én kerül megrendezésre a kar alapképzéses és mesteris hallgatói számára kiírt Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny döntője.

Az idei rendezvényre, az izgalmas esettanulmány mellett, értékes díjakkal is készültünk a versenyzők számára. Az I. helyezett csapatot 5.000 lej, a II. helyezett csapatot 3.500 lej, a III. helyezett csapatot 2.500 lej, a dicséretben részesülő csapatot pedig 1.000 lej értékű pénzjutalommal díjazzuk. 

Az esettanulmány verseny legfőbb célja, hogy a résztvevő csapatok egy helyi vonatkozású, valós gazdasági helyzettel és problémával ismerkedjenek meg, és ennek megoldása során a megszerzett gazdasági ismereteiket gyakorlati helyzetben is kamatoztathassák. A versenyen 4 főből álló csapatok mérik össze tudásukat, kommunikációs illetve problémamegoldói képességüket az esettanulmányok megoldása, valamint a zsűri és a közönség előtt történő bemutatás során.

A versenyen résztvevő csapatok egyetemi alapképzésben (1-3. év) vagy mesteri képzésben (4-5. év) résztvevő hallgatókból tevődnek össze. A verseny a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatos hallgatóinak szakmai fejlődését célzó rendezvény, amelyen más egyetemek és karok hallgatói az alábbi két feltétel együttes teljesülése mellett vehetnek részt:

  • csapatonként legfeljebb egy nem BBTE KGTK magyar tagozatos hallgató;
  • magyar tagozaton tanul vagy az adott városban és az adott szakmában nincs magyar oktatás.

A zsűri tagjai kizárólag gazdasági szervezetek képviselőiből kerülnek ki, akik nem csupán a résztvevő csapatok teljesítményét értékelik, hanem az egyes bemutatók után kérdéseikkel, gyakorlati észrevételeikkel közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek a hallgatókkal.

Versenyprogram

  • Jelentkezési határidő: 2018. március 31. (szombat), 22:00
  • Esettanulmányok kiküldése: 2018. április 4. (szerda), 10:00
  • Megoldások leadási határideje: 2018. április 13. (péntek), 23:59
  • A verseny időpontja: 2018. április 15. (vasárnap), 10:00 – 15:00

Jelentkezés

A versenyre jelentkezni 2018. március 31. (szombat), 22:00 óráig lehet a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével.
 
A verseny részletes leírása, szabályzata elérhető ezen a linken: KEEV - 2018
 

A 2018-as verseny támogatói

Főtámogató  Emerson

Prémium támogatók •  E.ON Business Services Cluj •  Autonet • OTP Bank Románia • Prévost Hungária • Wolters Kluver • East Grain

Támogatók  msg systems Romania  Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. • Codespring • Adrenalin Park  RER Vest  Antares

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro