Intézetünk oktatói az OTP Fáy András Alapítvány Digitális Ötletpályázatának díjazottjai között

Frissítve: 2018/03/14

A 2017. november – 2018. február között zajló OTP Fáy András Alapítvány Digitális Ötletpályázatán intézetünk oktatói csapatának projektje a beérkezett több mint 400 pályázat közül bekerült a 25-ös döntőbe, majd azon 9 pályázat egyike lett, amelyeket a zsűri a legígéretesebbeknek ítélt és díjazott. A projektcsapat tagjai Săplăcan Zsuzsa, Benedek Botond és Alt Mónika Anetta, intézetünk oktatói, valamint Pál Ferenc, aki Magyarországról erősítette a csapatot.

A magyarországi OTP Fáy András Alapítvány 2017. november 2-án hirdette meg Digitális Ötletpályázatát. A kiírásra olyan digitálisan megvalósítható ötleteket, megoldásokat várt, amely támogatja a fiatalok életét, beépül a mindennapjaikba, és segít játékosan fejleszteni gazdasági és pénzügyi ismereteiket.

A pályázat nyitott volt bárki számára, magánszemélyek, cégek, gyerekek, felnőttek, szakemberek vagy akár baráti társaságok is pályázhattak. Követelmény volt, hogy a megoldás jól illeszkedjen a 12-22 éves célcsoport élethelyzetéhez és problémáihoz, játékosan, kreatívan és innovatívan kezelje a gazdasági és pénzügyi tudás elsajátítását, valamint az ötlet digitálisan is megvalósítható legyen.

Intézetünk oktatóiból végül egy izgalmas interdiszciplináris csapat állt össze, amely otthonosan mozgott a pénzügyi szolgáltatások marketingje, a Z generáció fogyasztói magatartása, a pénzügyek, valamint a programozás és applikáció fejlesztés területén. A csapat tagjai Săplăcan Zsuzsa (pénzügyi szolgáltatások marketingje, fogyasztói magatartás), Benedek Botond (pénzügy, programozás), Alt Mónika Anetta (pénzügyi szolgáltatások reklámozása, marketingkutatás) és Pál Ferenc (programozás) voltak.

A kiírásra több mint 400 pályázat érkezett, nemcsak Magyarországról, hanem a környező országokból is. Ezek közül választotta ki a zsűri azt a 25 pályázatot, amelyeket szakmai szempontok szerint a legígéretesebbeknek tartott. Ezt követően a kiválasztott ötletek egy mentorprogramban vettek részt, amely során a projektcsapatok mentoraik és szakmai segítők támogatásával tökéletesíthették ötleteiket és a döntőre készített prezentációikat.

A Digitális Ötletpályázat döntőjére az OTP Fáy András Alapítvány budapesti OK Oktatási Központjában került sor. A csapatok a négytagú zsűri, mentorok, szakértők és az OTP Fáy András Alapítvány vezetősége előtt egy hétperces prezentációban mutatták be ötletüket. A zsűrit Csányi Péter, az OTP Bank digitális értékesítési és fejlesztési igazgatója, egyben a zsűri elnöke, Dobó Mátyás, az Endless.Consulting ügyvezetője, Ságvári Bence, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont ifjúságkutatója, valamint Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány oktatásszakmai igazgatója alkotta.

A zsűri végül a 38 millió forint összdíjazásból a 25 döntős pályázat közül 9 ötletet díjazott, köztük intézeti kollégáink csapatát is. Az OTP Fáy András Alapítvány az EMMI és az OTP Bank támogatásával az Ötletpályázatot követően úgy tervezi, hogy megvalósítja az általa kiválasztott és díjazott pályázati ötleteket.

Ezúton is gratulálunk kollégáinknak!

 

További részletek a pályázatról:  http://fayotletpalyazat.hu/#palyazat

A mentor programról: http://okkozpont.hu/articles/25-csapat-verseng-az-otp-fay-andras-alapitvany-otletpalyazatanak-hajrajaban

A döntőről: http://okkozpont.hu/articles/lezarult-az-alapitvany-otletpalyazata-a-nyertesek-38-6-millio-forint-dijazasban-reszesultek

Létrehozva: 2018/03/14

+