Két dobogós helyezés a CIMA menedzsment és számvitel versenyen

Frissítve: 2017/12/07

 

Kiváló második és harmadik helyezést értek hallgatói csapataink a Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) által a karunkon megrendezett menedzsment és számvitel témájú CIMA Business Case Study Competition-on.  Második helyet ért el Deák Péter, Kelemen Kincső és Szabó Norbert, a harmadik helyen pedig Costiniuc Norbert-Dániel, Gríz Zsuzsánna és Győri Hunor végzett. Gratulálunk hallgatóinknak!

2017. december 5-én került megrendezésre a CIMA Business Case Study Competition, melyen intézetünket két hallgatói csapat képviselte, Synergy és Fortune fantázianévvel.

A résztvevőknek a verseny kezdete előtt 24 óra állt rendelkezésükre, hogy az esettanulmányt elolvassák és tanulmányozzák, melynek témája egy fagylaltot gyártó családi vállalkozás volt. Egy rövid megnyitó után a CIMA (a világ legnagyobb, vezetői számvitelre specializálódott szervezete) két lengyelországi képzője tartott előadást a versenyzőknek, mely során különböző pénzügyi-számviteli ismereteket sajátítottak el.

Az előadás után vette kezdetét a megoldások kidolgozása, mely végén a versenyzőknek a kidolgozott pénzügyi-számviteli számításokat, illetve a felépített menedzsment stratégiát kellett prezentálniuk a zsűrinek.

A verseny dobogójára mindkét csapatunk felállhatott, II. helyezést ért el a Synergy, tagjai: Deák Péter (Gazdasági Informatika, III.év), Kelemen Kincső (Gazdasági Informatika, II.év) és Szabó Norbert (Pénzügy és bank, III.év). Harmadik helyen a Fortune végzett, tagjai: Costiniuc Norbert-Dániel (Pénzügy és bank, II.év), Gríz Zsuzsánna (Menedzsment, II.év) és Győri Hunor (Menedzsment, II.év).

Gratulálunk a hallgatóinknak!

Létrehozva: 2017/12/07

+