Legjobb tanulmány díj a XXIII. EMOK konferencián

Frissítve: 2017/09/29

Intézetünk docense, dr. Alt Mónika-Anetta és társszerzői, Berezvai Zombor és Agárdi Irma (Budapesti Corvinus Egyetem) nyerték az Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért 2017-es országos konferenciájának Best Paper díját. A tanulmány a kiskereskedők esetében az innováció és a földrajzi terjeszkedés vállalati teljesítményre gyakorolt hatását vizsgálja. Gratulálunk a szerzőknek!

Az Egyesület a Marketing Oktatásért a Kutatásért (EMOK) XXIII. Országos Konferenciája 2017 augusztus végén került megrendezésre Pécsett.

A konferencia több mint 70 előadása közül a Berezvai Zombor, Agárdi Irma és Alt Mónika-Anetta által jegyzett Az FMCG kiskereskedők földrajzi terjeszkedésében és innovációs tevékenységében lévő különbségek hatása a vállalatok teljesítményére című tanulmány kapta a konferencia Best paper díját. A három szerző két éve kezdett el foglalkozni a kiskereskedők esetében az innováció és a földrajzi terjeszkedés kapcsolatával és jövedelmezőségre való hatásával. Kutatásuk első eredményeit a Közgazdasági Szemle 2017. július-augusztusi számában publikálták, amelynek folytatása a konferencián díjazott tanulmány. A kutatási munka a Budapesti Corvinus Egyetem Kereskedelem Kutatóintézetet (Berezvai Zombor és Agárdi Irma) és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság-és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet (Alt Mónika-Anetta) munkatársai együttműködésével zajlik.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk a szerzőknek!

 

Létrehozva: 2017/09/29

+