Logisztikai menedzsment a gyakorlatban – vállalatlátogatás az Autonet Importnál

Frissítve: 2019/12/14

Intézetünk 3. éves hallgatói 2019. december 12-én tanulmányi kiránduláson vehettek részt a szatmárnémeti székhellyel rendelkező Autonetnél, ahol részletes betekintést nyerhettek a cégcsoport működésébe és a logisztikai folyamatok menedzsmentjébe, valamint virtuálisan a vállalat Bukarest melletti raktárát is „meglátogathatták”, amely az ország első robotizált raktára. Köszönjük a vállalat képviselőinek a szívélyes fogadtatást és a magas színvonalú szakmai programot!

Az alábbiakban két résztvevő diák beszámolója olvasható a csütörtöki nap eseményeiről:

„Harmadéves logisztika hallgatókként, egy tanulmányi vállalatlátogatás során betekintést nyerhettünk a szatmárnémeti Autonet logisztikai folyamataiba. Megismerhettük az Autonet Import történetét az alapító társtulajdonos, Lieb Mihály közvetlen és személyes hangvételű bemutatója során. Emellett bemutatásra került a vállalat munkaadói brandje és szervezeti kultúrája is. A közös ebéd és kávézás további eszme- és tapasztalatcserének adott rugalmas keretet. A logisztikai folyamatokat a vállalat dolgozói ismertették raktárlátogatás során. Nem csupán a szatmárnémeti automatizált árukezelő munkafolyamatokat és berendezéseket ismerhettük meg, hanem, egy videóhívás révén, a Popești-Leordeni-i, robotok által végzett folyamatokat is, amely egyedülálló technológiának minősül Romániában. A vállalat mindemellett egy különleges vendéggel is készült, Emánuel Gyenes (Mani) Dakar-rali versenyző személyében, aki betekintést nyújtott a versenyszerű terepmotorozás kihívásaiba. A tanulmányi látogatás által gyakorlatias tapasztalattal és élményekkel gazdagodhattunk, amiért köszönet jár az Autonet Import odaadó vezetőségének.”

Kluzsán Kriszta, 3. év, Menedzsment szakirány

„A vállalatlátogatás legjelentősebb mozzanata számomra az egyik társtulajdonos megismerése volt. Lieb Mihály egy alapos és átfogó bemutatót tartott a vállalat történetéről, amelynek minden egyes percét örömmel hallgattam. Ezután szabad beszélgetés kezdődött, amely során olyan élményeket és tapasztalatokat mondott el nekünk, amelyek nem csak szakmai szempontból fontosak, hanem útmutató jellegűek lehetnek a mindennapokban is. A logisztikai folyamatok megismerésén túl, véleményem szerint, ez mindenképp egy jelentős része volt a látogatásnak. Továbbá azt is kiemelném, hogy az alkalmazottak kedvesen fogadtak, segítőkészek és közvetlenek voltak, ami még egy fokkal jobbá tette az élményt, hiszen úgy éreztük, hogy nem csak a terhükre vagyunk, hanem örömmel tölti el őket az érdeklődésünk.”

Szekeres Tamás, 3. év, Marketing szakirány

A kolozsvári diákcsapatot dr. Szász Levente, dékánhelyettes, egyetemi tanár kísérte el. Ezúton is köszönjük a vállalat minden jelenlevő képviselőjének, kiemelten Lieb Mihály tulajdonosnak, Ilonczai Tamás marketingigazgatónak, Cristian Matei operatív vezetőnek, Medve Elena HR-menedzsernek, illetve Surányi Erich Norbert raktártechnikusnak az érdekes előadásokat és a színvonalas szakmai programot!

Az eseményről további beszámolót a szatmar.ro portálon olvashatnak.

Létrehozva: 2019/12/14

+