Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Győzelem a budapesti országos menedzsment és pénzügyi esettanulmány versenyen

Costiniuc Norbert-Dániel (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Deák Péter (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Fábián István (Vállalkozásmenedzsment mesteri, II. év) és Vojkuj Csongor (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év) hallgatóink győzelmével zárult a Budapesti Gazdasági Egyetem által menedzsment és pénzügyi témában szervezett gyakorlati jellegű IX. Országos Controlling Esettanulmányoldó Verseny (OCEV). Gratulálunk hallgatóinknak!

2019. november 23-25. között került megrendezésre a IX. Országos Controlling Esettanulmányoldó Verseny (OCEV), a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Lámfallusy Sándor Szakkollégium szervezésében.

A verseny idei témáját az OTP Bank Csoport adta, a csapatoknak 22 óra állt a rendelkezésükre, hogy két vállalatértékelési modellel (Benchmark és DDM) megindokolják, Horvátországba vagy inkább Csehországba érdemes terjeszkednie az OTP Csoportnak. Döntésüket érzékenységvizsgálattal, az egyszeri költségek beazonosításával, kockázatelemzéssel és a hosszútávú stratégia kidolgozásával kellett indokolniuk. A versenyzőket három csoportra osztották, a döntőbe, melynek az OTP székháza adott otthont, minden csoport első helyezettje és a legjobb második csapat jutott.

A Babes–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét a Synergy Consulting csapat képviselte, melynek tagjai: Costiniuc Norbert-Dániel (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Deák Péter (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Fábián István (Vállalkozásmenedzsment mesteri, II. év) és Vojkuj Csongor (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év). A felkészítő tanárok dr. Györfy Lehel, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla voltak.

Csapatunk az elődöntős csoport megnyerésével kvalifikálta magát a döntőbe, ahol egy kilenc főt számláló, vállalati szakemberekből álló, zsűrinek prezentálták megoldásukat. A zsűri 9 tagjából 8 a Synergy Consulting csapatát javasolta a rangsor élére, így diákjaink elhódították az első helyet.

A verseny végeredménye:

  1. díj: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
  2. díj: Miskolci Egyetem
  3. díj: Szent István Egyetem, Budapest

Gratulálunk csapatunknak és a felkészítő tanároknak!

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2019–2020 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro