Továbbra is a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Románia legjobb egyeteme

Frissítve: 2019/09/23

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem továbbra is őrzi első helyét a romániai egyetemek közt a világszinten elismert Academic Ranking of World Universities (ARWU) frissen publikált 2019-es rangsora alapján. Az ARWU lista az egyik legtekintélyesebb nemzetközi egyetemi rangsornak számít, az értékelés során az oktatás minőségét és a kutatási eredményeket veszik figyelembe.

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem továbbra is őrzi első helyét a romániai egyetemek közt a világszinten elismert Academic Ranking of World Universities (ARWU) frissen publikált 2019-es rangsorában.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) nemzetközi szinten 701–800. közötti helyen szerepel a nemrég közzétett Academic Ranking of World Universities, közismertebb nevén a sanghaji listán. A világ legjobb 1000 egyetemének listáján a BBTE-n kívül, romániai egyemként csak a Bukaresti Tudományegyetem kapott helyet, 901–1000. közötti helyre sorolva.

Az Academic Ranking of World Universities lista az egyik legtekintélyesebb nemzetközi egyetemi rangsornak számít az értékelés során alkalmazott kiválósági mutatók, azaz az oktatás minősége és a kutatási eredmények alapján. Az évente elkészített és közzétett Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsor legelőször 2009-ben jelent meg.

A mostani kiváló helyezés mellett, korábban közgazdaság és gazdálkodástudományi területeteken is kiemelkedő országos első helyezést ért el a BBTE a QS - Quacquarelli Symonds World University Ranking listáján, a Times Higher Education nemzetközi rangsorában vagy a TilburgTop University kutatási rangsorában. 

 

Létrehozva: 2019/09/23

+