Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Hírek /

Washingtoni versenyre kaptak meghívást a magyar tagozatos közgazdász hallgatók

A világ egyik vezető esettanulmány-versenyére, a washingtoni Global Business Case Competion-re kapott meghívást a intézetünk négyfős hallgatói csapata. A meghívás az elmúlt két tanév során az intézetünk hallgatói által világszintű gazdasági versenyeken elért kiemelkedő eredményeknek köszönhető: hallgatóink többek között a Harvardon, Montrealban, Londonban, Párizsban, Pisában, Brüsszelben bizonyították felkészültségüket.

2019. április 9-13. között kerül sor a Global Business Case Competion esettanulmány-versenyre Washingtonban, a University of Washington, Foster School of Business szervezésében. A versenyre a világ minden részéről és kontinenséről a nemzetközi esettanulmány versenyeken a legjobban teljesítő egyetemek kapnak meghívást, és köztük jövő tanévben először a mi intézetünk is.

A hallgatói csapatok 2019. április 9-én érkeznek meg Washingtonba, az ünnepi megnyitóra, majd 11-én egy rövid gazdasági esettanulmányt kell megoldaniuk és bemutatniuk. Negyedik  nap ezt követi egy hosszabb, 24 órás gazdasági esettanulmány megoldása, melyet április 13-án mutatnak be a csapatok a többnyire globális vállalatok felsővezetőiből álló zsűrinek. Szintén ekkor kerül sor a verseny döntőjére és az eredményhirdetésre.

A versenyen eddig előző években olyan egyetemek csapatai diadalmaskodhattak, mint: Thammasat University (Thaiföld), Universidad Panamericana Guadalajara (Mexikó), Escola de Administracão de Empresa de São Paulo (Brazília), Universidade de Sao Paulo (Brazília), Concordia University (Kanada), University of Western Ontario (Kanada), Chinese University of Hong Kong (Kína), University of Hong Kong (Kína), Copenhagen Business School (Dánia), European Business School (Németország), University of Auckland (Új Zéland), National University of Singapore (Szingapúr), Seoul National University (Dél-Korea).

Sok sikert kívánunk diákjainknak a világszintű szakmai megmérettetésen áprilisban!

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro