Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal / Szakkollégiumok /

Közgazdász Klub (KGK)

 

Az 1993 januárjában alakult Közgazdász Klub ( KGK ) a KMDSZ egyik legaktívabban működő, legdinamikusabb szakosztálya, mely a legnagyobb diákbázissal rendelkezik a magyar egyetemisták körében. A KGK a közgazdasági karon tanuló magyar diákok hivatalos diákszervezete.

Rendezvényeink célja a magyar közgazdász hallgatóknak az egyetemi oktatáson kívül színvonalas képzéseket, programokat biztosítani. Mindez rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen szakmai tudásunk csiszolása mellett egy olyan jövőbeli magyar közgazdászréteg ismeri meg itt egymást, amely a későbbiekben gazdasági szempontból Erdélyben komoly szerepet tölthet be.

A KGK segíti a Közgazdasági Karon tanuló magyar diákok tanulmányait, továbbképzését, szerepet vállal egy versenyképes magyar vállalkozói réteg kialakításában. Egy olyan szakmai közösség kialakítására törekszik Kolozsváron, amely a későbbiekben is segíteni fogja az itt végzett egyetemi hallgatókat. Jó együttműködéssel bír a különböző közgazdasági szakkollégiumokkal, mint amilyen a Mikó Imre Szakkollégium, a MarkeTeam, GTK, KKK, valamint a közgazdászok szakmai szervezete, az RMKT, és annak ifjúsági frakciója, a RIF.

Sorainkból került ki sok neves tanár, üzletember, cégvezető az évek során, ezzel is gazdagítva a szakmabeliek sorát Kolozsvár és Erdélyszerte.

Ezenkívül a Közgazdász Klub ( KGK ) egy érdekvédelmi, érdekképviseleti szervezet is, mely a közgazdasági karon tanuló diákok jogainak érvényesítéséért és újabb jogok kiharcolásáért is küzd. Természetesen, mint diákszervezet a Közgazdász Klub ( KGK ) a diákok szórakozási, ismerkedési igényét is kielégíti különböző programokkal.

Programjaink között megtalálhatóak előadások, a Hagyományos Közgazdász Tábor, Közgáz Gólyatábor, Közgáz Gólyabál, bulik stb.

Részletesebben rólunk és programjainkról a weblapunkon, illetve a Facebookon találsz információkat.

www.kozgazklub.ro

www.facebook.com/kozgazdaszklub

Email: office@kozgazklub.ro

 

Tisztelettel,

Szécsi Lilla,

KGK elnök

 

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro