Jelentkezz a XIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyére! (archív)

KÜTV jelentkezés

Jelentkezz a XIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyére!

 

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének szervezésében, 2021. április 23-25. között, tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Az Esettanulmány Napok keretén belül kiemelt helyet kap a már komoly hagyományokkal rendelkező Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója.

Miért jelentkezz?

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny. Célunk a közgazdász szakma rejtélyeibe betekintést nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek érdekében egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével építettük fel a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A verseny alatt a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket egy esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják.

Hogyan épül fel a verseny?

A verseny három fordulós, mindhárom szakasz online lesz. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi. A fordulók úgy vannak felépítve, hogy felkészítsék a diákokat a döntőben sorra kerülő eset megoldására.

A döntőben a két online forduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapatok vesznek részt. A döntőben dobogós helyezést elérő csapatok tagjai, a díjazás mellett, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karra történő felvételi esetén plusz pontokat kapnak az érettségi átlagukhoz. Erről bővebben itt olvashatsz.

Kik jelentkezhetnek?

Az ország bármely szegletéről várjuk a 9-12.-es diákok jelentkezését, szakiránytól függetlenül. A versenyre magyar anyanyelvű középiskolás diákok jelentkezhetnek, 3 fős csapatokat alkotva. Iskolánként a jelentkező csapatok száma nincs korlátozva.

Meddig jelentkezhetek?

A XIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyére a jelentkezési határidő 2021. 02. 24., szerda, 22:00 óra.

Jelentkezzetek itt! (a jelentkezés lezárult)

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntőjével párhuzamosan zajlik a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny, melynek döntőjét a középiskolás diákok nézőként követhetik.

 

1. Piackutatás: adatgyűjtés – online – szelekció

A jelentkező csapatoknak a feladata egy piackutatás elvégzése megadott mintavételi és módszertani kritériumok figyelembe vételével. Azok a csapatok, amelyek sikeresen teljesítik az első fordulót, továbbjutnak a második fordulóba.

2. Piackutatás: adatfeldolgozás - online – szelekció

A második fordulóban a csapatok által beküldött adatok és más, már meglévő, piaci információk alapján a csapatoknak egy elemzést kell készíteniük egy adott témában. A második forduló részletes leírását és az elemzés szempontjait a verseny ütemtervében megjelölt időpontban kiküldjük a csapatoknak.

3. Esettanulmány döntő - online

A második forduló során továbbjutott csapatok a döntőben mérik össze tudásukat és készségeiket egy valós vállalati esettanulmány megoldása és bemutatása során. A járványügyi helyzet következtében, ebben az évben online zajló döntő alatt a csapatok online dolgozzák ki megoldásaikat, amelyeket a gyakorló szakemberekből álló zsűri előtt mutatnak be.