Általános versenyszabályzat

Szabályzat

o    A versenyre magyar anyanyelvű középiskolás diákok jelentkezhetnek, 3 fős csapatokat alkotva.
o    Iskolánként a jelentkező csapatok száma nincs korlátozva.
o    A versenyre való jelentkezés egy jelentkezési űrlap kitöltésével történik, ami elérhető a következő linken REGISZTRÁCIÓ.
o    A jelentkezési határidő minden csapat számára kötelező, utólagos jelentkezéseket nem áll módunkban elfogadni.
o    Az online forduló és a döntő is tartalmaz saját szabályzatot, a speciálisan arra a fordulóra jellemző problémákkal.
o    Az egyes fordulók beküldési határidejének betartása kötelező minden csapat számára.
o    Az egyes fordulókra beküldött munkák kiértékelése és az eredmények közlése a mellékelt ütemterv szerint történik.
o    A zsűri tagjai kizárólag gyakorlati szakemberek.
o    Az egyes fordulókon elért eredményről és a továbbjutásról a csapat kapcsolattartó személyét e-mailben értesítjük a jelentkezéskor megadott e-mail címen.
o    A második fordulóban a csapatok először iskolán belül, majd az iskolák egymás között versenyeznek. Egy iskolából alapesetben csak egy csapat kerül a döntőbe, de kiemelkedő teljesítmény alapján a selejtező forduló zsűrije dönthet maximum két csapat továbbjutásáról is egy adott iskolából. Nem kötelező minden iskolából bekerülnie csapatnak a döntőbe.
o    Egy „zöld kártyás”, szabad helyet biztosítunk a döntőben annak a csapatnak, amely iskolájából egy csapat sem érte el ugyan a továbbjutást, de az adott csapat a legjobban teljesített az online fordulóban azon nem továbbjutó iskolák csapatai közül, amelyek a tavaly nem vettek részt a kolozsvári döntőben.
o    Ha egy iskolából közeli pontszámmal versengenek csapatok a döntőbe jutásért, a kiválasztásnál kikérjük a csapatokat irányító tanár(ok) véleményét.
o    A szervezők a szabályzat változtatásának jogát fenntartják, a szabályzat esetleges változásairól a csapatokat értesítik (a változások csak a verseny zökkenőmentes lebonyolításának célját szolgálhatják és csak olyan változások történhetnek, amelyek nem érintik hátrányosan egyik csapatot sem).