Kolozsvár ismét a jövő közgazdászaitól lesz hangos! (archív)

XV. KÜTV

Idén tizenötödik alkalommal szervezi meg a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A középiskolások és egyetemisták Kolozsváron, március 18-19. között a kar épületében mérhetik össze tudásukat. A középiskolásokat célzó verseny mellett a már tapasztaltabb egyetemisták is versenybe szállnak a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Versenyen.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye (KÜTV) a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat keretein belül kiemelt figyelmet kap, hiszen a jó eredményeket elérő csapatok a pénzjutalmak mellett plusz pontokat is kapnak az egyetemi felvételijükhöz, ha a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát választják érettségi után. A középiskolások versenyével párhuzamosan zajlik a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny is. Az Esettanulmány Napok összdíjazása eléri a 25 000 lejt, mindezek mellett a versenyzők a támogatók és cégek által felkínált értékes ajándékokat is kapnak. 

A versenyről 

A verseny idén rendhagyó módon két fordulós, amiből az első már lezajlott online, a második pedig, már megszokott módon, Kolozsváron kerül megrendezésre. A több, mint 120 jelentkező középiskolás diák közül a legjobb 45 jutott tovább csapatával a döntőbe. Az első fordulót egy piackutatási probléma alkotta, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi, amelyet a diákok majd egy szakmai zsűri előtt fognak bemutatni. A továbbjutók meghívást kaptak Kolozsvárra, a versenyen való részvétel mellett pedig az egyetem kiegészítő programokkal is készül az Erdély minden szegletéből érkező diákok számára, így a 15 csapat résztvevői jobban megismerhetik Kolozsvárt, és főként a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát. 

Az esetről

„Az esetet felkínáló vállalatnak köszönhetően a diákok idén is egy valós, helyi gazdasági kihívásra kereshetnek megoldást, amit a vállalatvezetőkből és gazdasági szakemberekből álló zsűrinek mutathatnak be. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a legjobb megoldásokat az adott vállalat valóban hasznosítani tudja a gyakorlatban is. Mindemellett a résztvevő középiskolások és egyetemisták számára is egy egyedülálló lehetőség, hogy közvetlenül kapcsolatot létesíthessenek és tanuljanak olyan szakemberektől, akik a legjelentősebb hazai vállalatok vezetőségében dolgoznak.” - mondta dr. Szász Levente, a kar magyar tagozatért felelős dékánhelyettese. 

A versenyzés mellett a középiskolásoknak lehetőségük van megnézni az egyetemisták versenyének döntőjét is, így jó taktikákat leshetnek el nagyobb társaiktól. Mindezek mellett a versenynek fontos előnye, hogy a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy kapcsolatba lépjenek a zsűri tagjaival, amely a jövőben nagy előny lehet számukra a munkaerőpiacon.

A Kolozsvári Esettanulmány Napok döntőjét idén március 18-19. között szervezik meg a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának székhelyén. Minden érdeklődőt szívesen látnak a szervezők. 

A verseny támogatói: Poultry Investment Group, Bosch, Melinda-Impex, Melinda Steel, MOL Románia, OTP Bank Románia, Wolters Kluwer, Bonafarm, ALT Technologies, East Grain, Goodwill Consulting, Nobila Casa, Decocenter, BDO Magyarország, Color Metal, Amera Grup, Autonet, OTP Bank Magyarország, Antares, Dyntell, E.On Business Services Cluj, msg systems, Tenrom Cleaning Solutions, Elite Conta, NGI Systems, Pick Szeged Zrt., VIBE Festival, RER Vest, Regio Consulting, Apemin Tusnad, Diversity Advertising