Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal /

II. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye - 2010

Felhívás

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozata és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében, 2010. március 20-21. között, második alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Az Esettanulmány Napok keretén belül kiemelt helyet kap a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye, mellyel a 2008 decemberében útjára indított hagyományt szeretnénk folytatni.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett esettanulmány verseny, amely másodszorra kerül megszervezésre. Célunk az egyetemi képzésben sikerrel alkalmazott esettanulmány-módszer megismertetése a középiskolás diákokkal, akik egy versenyen mérik össze tudásukat és képességeiket a gazdasági ismeretek, bemutató-készítés és meggyőző előadásmód terén. Ez évben ki szeretnénk bővíteni a versenyt és több magyar középiskola számára is megadni a részvétel lehetőségét. Így a hagyományosan Kolozsváron megszervezett verseny képezi a döntő szakaszt, amelyet két on-line forduló előz meg. Az on-line fordulók során a továbbjutó csapatok kiválasztására kerül sor.

A döntőben a két on-lineforduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapat vesz részt. A zsűri egyetemi oktatókból és gyakorló szakemberekből áll.

Fordulók

1. Kreatív forduló – on-line - szelekció

A forduló célja, hogy megmozgassa a diákokban levő piacorientált kreativitást, és olyan terméket vagy szolgáltatást dolgozzanak ki, amely új szükségletet fed le vagy meglévő szükségletet elégít ki újszerű módon (azaz más megoldás által, mint a meglévő termékek). 

2. Esettanulmány forduló - on-line - szelekció

A verseny második fordulója egy esettanulmány-megoldó forduló, amelynek során a fordulóban részt vevő csapatoknak egy javaslatot kell kidolgozniuk a megadott feladatot illetően. Az esettanulmány valódi információkra alapozva mutat be egy vállalati helyzetet, problémát vagy döntési szituációt, melynek  megoldása, a követendő út kijelölése a versenyzők feladata.

A döntő

Eredmények és képgaléria

 

 

KÜTV-2008           KÜTV-2010           KÜTV-2011           KÜTV-2012          KÜTV-2013         KÜTV-2014

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro