Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Főoldal /

III. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye - 2011

Felhívás

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozata és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében, 2011. március 25-27. között, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Az Esettanulmány Napok keretén belül kiemelt helyet kapna a lassan hagyománynak számító Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny, amely harmadszorra kerül megszervezésre. Célunk a közgazdász szakma rejtélyeibe betekintést nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek megfelelőn, egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével építettük fel a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A verseny alatt a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével és egy esettanulmány megoldásának kihívásaival.

Az előző évhez hasolnlóan a hagyományosan Kolozsváron megszervezett verseny képezi a döntő szakaszt, amelyet két on-line forduló előz meg. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy komplexebb vállalati probléma megoldását felételezi.

A versenyre 3 fős középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezhetnek.

A döntőben a két online forduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapatok vesznek részt. A zsűri egyetemi oktatókból és gyakorló szakemberekből áll.

Fordulók

1. Piackutatás: adatgyűjtés – on-line – szelekció

Az első fordulóban a csapatok a telekommunikációs ipar egy szeletébe nyerhetnek betekintést. Egy piackutató céget felkért egy multinacionális vállalat a középiskolás diákok mobiltelefonhasználatának vizsgálatára. Mivel a multinacionális vállalat nem szeretné befolyásolni a kutatás eredményeit, a kilétét titokban kívánja tartani. A piackutató cég a munkát kiszervezné több regionális és helyi üzleti tanácsadó csoportnak, ebben kéri a csapatok segítségét is. A feladat 40 kérdőív kitöltését jelenti minden csapat számára.

2. Piackutatás: adatfeldolgozás - on-line – szelekció

Azok a csapatok, amelyek sikeresen teljesítik az első fordulót (megfelelő mennyiségű és minőségű kérdőívet gyűjtenek) és továbbjutnak a második fordulóba, az első forduló eredményhirdetésekor visszakapják egy Excel munkalapon a saját kérdőíveik alapján létrehozott adatbázist. A második fordulóban ezzel az adatbázissal kell majd dolgozniuk.

A döntő

A második forduló során továbbjutott csapatok a döntőben mérik össze tudásukat és készségeiket egy valós gazdasági esettanulmány megoldása és prezentálása során.

Eredmények és képgaléria

 

 

KÜTV-2008           KÜTV-2010           KÜTV-2011           KÜTV-2012          KÜTV-2013         KÜTV-2014

Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Nemzetközi Konferencia 2013

Felvételi

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet felvételit hirdet a 2018–2019 tanévre. A diákok négy alapkézés és három mesterképzés szak közül választhatnak. A nappali tagozatos képzést távoktatás is kiegészíti.

További felvételi információk itt

© 2011 Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Design és programozás a Weblap.ro