Csoportelsőség és döntős szereplés a mexikói világszintű esettanulmány-versenyen

Frissítve: 2023/11/13

Intézetünk diákjai kiváló teljesítményt nyújtottak a mexikói Guadalajarában megrendezett nemzetközi esettanulmány-versenyen, az első fordulóban megszerezve a selejtező csoport első helyét, valamint Bánffy Zsófia révén a vegyes csapatok versenyében egy döntőbe jutást is sikerült elérni. A Business and Management Case Competition elnevezésű versenyen a kolozsvári csapat a fordulók összesítése alapján azonban a csoport második helyén végzett, így idén először nem sikerült a verseny nagydöntőjében szerepelni.

A 2023. október 29. és november 4. között megrendezett versenyen a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő csapat rendkívül erős selejtező csoportban a kanadai Simon Fraser University, a szintén kanadai University of Manitoba, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem csapatával versenyzett egy selejtező csoportban. Míg a kolozsvári csapat az első forduló eredménye alapján a csoport első helyét foglalta el, a második forduló után viszont a csoport második helyén végzett, ahonnan a kanadai Simon Fraser University diákcsapata jutott a döntőbe.

A kolozsvári csapat tagjai Balázs Kristóf (3. év, Gazdasági informatika), Bánffy Zsófia (3. év, Menedzsment), Bugár Anna (3. év, Pénzügy és Bank) és Kovács Kata (3. év, Pénzügy és Bank). A csapat tagjai közül Bánffy Zsófia a vegyes csapatok külön versenyében kiemelkedő teljesítményt nyújtva bejutott a verseny döntőjébe a négy legjobb csapat közé. A kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

A versenyt végül az egyesült államokbeli University of Florida csapata nyerte, második helyen a kanadai HEC Montreal csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Simon Fraser University csapata állhatott fel.

Gratulálunk a kolozsvári csapatnak a színvonalas mezőnyben elért kiváló teljesítményhez!

Létrehozva: 2023/11/13

+