A Harvard Egyetem versenyének döntőjébe jutottak mesteriseink

Frissítve: 2022/04/11

Kiemelkedő eredményt értek el a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos, mesterképzéses hallgatói, akik egy világszintű selejtező fordulót követően bejutottak a Harvard Egyetem által rendezett esettanulmány-verseny, a Global Case Competition at Harvard  top 10-es döntő fordulójába. A kolozsvári BBTE-t képviselő csapat tagjai Barabási Tamás (Vállalkozásmenedzsment mesteri, 2. év), Borsos András (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesteri, 2. év), Jakó Zsolt (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesteri, 2. év), Nagy Miriám (Vállalkozásmenedzsment mesteri, 2. év) és Szép Hunor (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesteri, 1. év). A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

A verseny selejtező fordulójára 2022. február 21 – március 13 között került sor, amelyen több mint 150 egyetemi csapat vett részt a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek képviseletében. A résztvevő csapatok egy pénzügyi számításokkal alátámasztott stratégiai menedzsment tervet kellett kidolgozzanak arra vonatkozóan, hogy a japán gyökerű, videójátékokat gyártó multinacionális vállalat felvásárolja-e az angliai Games Workshop vállalatot. A versenyzők a megoldásokat egy legtöbb 100 oldalas prezentáció formájában kellett elkészítsék, amelyhez számítási mellékleteket csatolhattak. A verseny zsűrijének értékelése alapján a kolozsvári csapat kiváló teljesítményt nyújtott, melynek köszönhetően bejutott a legjobb 10 csapat közé a verseny döntőjébe. Ez a továbbjutás egy történelmi jelentőségű eredmény is egyben, hiszen a verseny történetében először fordul elő, hogy a globális selejtező alapján egy kelet-európai egyetem csapata bejut a verseny döntőjébe.

A verseny TOP10-es döntőjére 2022. április 23-án kerül majd sor, melynek során a kolozsvári csapat olyan egyetemek diákcsapataival mérheti össze tudását, mint London Business School, University of St. Gallen, ESSEC Business School, University of Delhi, Lahore University of Management Sciences, HEC Paris, ESCP Business School, illetve a Hult International Business School.

Sok sikert kívánunk diákjainak a verseny dötőjében!

További információk a versenyről s a döntő fordulóról az esemény hiatalos LinkedIn és Facebook oldalán.

Létrehozva: 2022/04/11

+