A Maastricht-i Egyetem nemzetközi esettanulmány versenyén bizonyíthattak hallgatóink

Frissítve: 2022/05/24

Intézetünk diákcsapata a hollandiai Maastricht-i Egyetem nemzetközi esettanulmány versenyén vehetett részt 2022. május 15-21 között, amelyen összesen 16 egyetemi csapat versenyzett színvonalas európai, amerikai és ázsiai egyetemek képviseletében.

A rendkívül erős mezőnyben, a későbbi győztes dániai Copenhagen Business School, a kanadai Queens University – Smith School of Business, valamint a svájci St. Gallen University diákcsapataival egy csoportban versenyezve, a kolozsvári hallgatók kiválóan teljesítettek: a verseny mindhárom fordulójában a csoport harmadik helyét szerezték meg, így összetettben is harmadik helyezést értek el a csoportban.

Az egy hetes verseny során a résztvevők összesen három esettanulmány kellett megoldjanak, az első kettőt 4-4, az utolsót pedig 24 óra alatt. Az első két forduló 20-20%-os súllyal, a 24 órás esetforduló pedig 60%-os súllyal számított bele a végeredménybe. A kolozsvári BBTE közgazdász hallgatóiból alkotott csapat minden fordulóban kiválóan teljesített, de a csoportból végül a dániai Copenhagen Business School csapata jutott tovább, akik végül a verseny döntőjét is megnyerték. A verseny dobogója az alábbiak szerint alakult:

I. hely: Copenhagen Business School (Dánia)

II. hely: Maastricht University – School of Business and Economics (Hollandia)

III. hely: National University of Singapore (Szingapúr)

A kolozsvári csapat tagjai Csenteri-András Gergely (Gazdasági informatika, 3. év), Domokos Ferenc (Menedzsment, 3. év), Pásztor Kende-Ferenc (Menedzsment, 2. év) és Szőke Dóra (Menedzsment, 2. év) voltak. A csapat versenyre való felkészítésében dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely vállaltak szerepet.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek a kiváló teljesítményhez!

Létrehozva: 2022/05/23

+